Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Ενδείξεις σύνδεσης ιταλικής οργάνωσης με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες


O Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι δήλωσε σήμερα την ανησυχία του από «τις ενδείξεις που υπάρχουν για μια οργάνωση που σχετίζεται με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες», μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

«Η οργάνωση αυτή, που τις προηγούμενες ημέρες έστειλε μια προκήρυξη στην εφημερίδα 'Ουνιτά' (καθημερινή εφημερίδα που πρόσκειται στην Αριστερά) στην οποία αναφέρει εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων της και προσθέτει ότι διαθέτει πέντε πυρήνες της στις πόλεις Μιλάνο, Κόμο, Πέργαμο, Τορίνο και Λέτσο» ανέφερε ο κ. Μαρόνι.

Η προκήρυξη που εστάλη στην εφημερίδα περιέχει επίσης απειλές κατά της ζωής πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Μπολώνια που έχει αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης αυτής, δεν πρέπει ούτε να υποτιμήσουμε αυτή την υπόθεση ούτε να την δραματοποιήσουμε, απλώς να αναλύσουμε το κείμενο».

«Το επεισόδιο αυτό προστίθεται στην ισλαμική τρομοκρατική απειλή που ήδη υφίσταται» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.