Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Το ΚΥΚΕΜ τίμησε τον Μενέλαο Χριστοδούλου




Με μία σεμνή τελετή, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥ.ΚΕ.Μ) τίμησε το μεγάλο Κύπριο γλωσσολόγο κον Μενέλαο Χριστοδούλου για την συνεισφορά του στην τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων στην Κύπρο. Στον τιμητικό λόγο που εκφώνησε, ο φιλόλογος – συγγραφέας, κος Ανδρέας Παστελλάς εξήρε το έργο και την προσφορά του Μενέλαου Χριστοδούλου, ο οποίος από τη δεκαετία του 1960, ασταμάτητα και συστηματικά, εργάστηκε για την μεταγραφή των κυπριακών τοπωνυμίων στο ρομανικό αλφάβητο, σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες του ΟΗΕ.

Η τιμητική τελετή πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια επιστημονικής συζήτησης που διοργάνωσε το ΚΥΚΕΜ για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων στην Κύπρο, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μαρφίν – Λαϊκή, με ομιλητές τον πρόεδρο της Μόνιμης Κυπριακής Επιτροπής Τυποποίησης Γεωγραφικών Ονομάτων, κον Πρόδρομο Βασιλείου και το μέλος της επιτροπής, φιλόλογο – συγγραφέα, κον Ανδρέα Μακρίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.