Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Διάσκεψη για ένταξη Βοσνίας και Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ


Καθοριστικής σημασίας η επερχόμενη Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, για την ένταξη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Μαυροβουνίου στη συμμαχία

Η προγραμματισμένη Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ αναμένεται να δρομολογήσει θετικές εξελίξεις για την τελική πορεία ένταξης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της συμμαχίας στις Βρυξέλλες, Τζέιμς Απαρτουράι.

Η Διάσκεψη αναμένεται να αποφασίσει για την τελική αξιολόγηση των δύο χωρών, προκειμένου να εισέλθουν στο τελικό στάδιο του προενταξιακού προγράμματος δράσεων αμυντικού εκσυγχρονισμού.

Παράλληλα, κατά το στάδιο αυτό, οι υποψήφιες χώρες αξιολογούνται στο επίπεδα αμυντικών μεταρρυθμίσεων, άσκησης πολιτικού ελέγχου των ενόπλων τους δυνάμεων, αλλά και για το μεγάλο ζήτημα της διαφάνειας στους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.