Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Διεθνείς αντιδράσεις για τη σύλληψη Μλάντιτς

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ χαιρέτισε τη σύλληψη του πρώην στρατιωτικού διοικητή των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντιτς που κατηγορείται για γενοκτονία από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

«Η σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς είναι ένα καλό νέο, όχι μόνο για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αλλά και για τη Σερβία, για τα δυτικά Βαλκάνια και για ολόκληρη την Ευρώπη», αναφέρει η κ. Μέρκελ σε ανακοίνωσή της. «Ο Μλάντιτς ευθύνεται για μαύρα και τραγικά γεγονότα στη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων με πρώτη την κατοχή του Σεράγεβο και τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα», προστίθεται στην ανακοίνωση της γερμανίδας καγκελαρίου.

O Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε έκρινε σήμερα ότι η σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς δίνει «μια σαφή ευρωπαϊκή προοπτική» για τη Σερβία.

Η Σερβία «έχει πλέον μια σαφή ευρωπαϊκή προοπτική» υπογράμμισε ο κ. Βεστερβέλε αλλά οι καλές διπλωματικές σχέσεις της «με όλους τους γείτονές της» είναι επίσης μια προϋπόθεση για την μελλοντική ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση--κάνοντας μια σαφή αναφορά στην άρνηση του Βελιγραδίου να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, το οποίο εξακολουθεί να θεωρεί σερβική επαρχία.

Η σύλληψη ενός από τους πλέον φρικτούς εγκληματίες συνιστά «'ένα πολύ καλό νέο για τη δικαιοσύνη στην Ευρώπη» πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας που επισήμανε ότι σκέφτεται ιδιαιτέρως «τα θύματα και τις οικογένειες των θυμάτων της σφαγής της Σρεμπρένιτσα» .

- Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, Λέν Εσπερσεν χαιρέτισε τη σημερινή σύλληψη του Μλάντιτς που την χαρακτήρισε «νίκη για την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη».

- Ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Τζέικομπ Κέλενμπεργκερ δήλωσε «ικανοποιημένος» γιατί θα αποδοθεί δικαιοσύνη μετά τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς, 16 χρόνια μετά από την ανακοίνωση της κατηγορίας για γενοκτονία σε βάρος του. «Αισθάνομαι πολύ ικανοποιημένος που τώρα η δικαιοσύνη θα αποδοθεί» ανέφερε ο κ. Κέλενμπεργκερ .

- Ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι η σύλληψη του Μλάντιτς «είναι ένα πολύ καλό νέο για τη Σερβία και για όλη την περιοχή».

- Πολύ θετικό βήμα» χαρακτήρισε το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών τη σύλληψη Μλάντιτς κάνοντας λόγο περί «δικαίωσης των οικογενειών των θυμάτων της Σρεμπρένιτσα».

Ικανοποίηση Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη σήμερα την σερβική κυβέρνηση και τον πρόεδρο της χώρας Μπόρις Τάντιτς για τις αποφασιστικές τους ενέργειες που οδήγησαν στη σύλληψη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων Ράτκο Μλάντιτς που καταζητείται επί 16 χρόνια από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία με την κατηγορία της γενοκτονίας.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τις οικογένειες των πάμπολλων θυμάτων του Μλάντιτς, για τη Σερβία, για τη Βοσνία, για τις ΗΠΑ και για τη διεθνή δικαιοσύνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Ομπάμα. «Με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω στη ζωή αυτούς που δολοφονήθηκαν, ο Μλάντιτς θα πρέπει να λογοδοτήσει τώρα σε όλο τον κόσμο από το δικαστήριο για τα θύματά του» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σαρκοζί: Να απαντήσει η ΕΕ για πιθανή ένταξη της Σερβίας

«Η Γαλλία επιθυμεί η ΕΕ να ανταποκριθεί στην ιστορική αυτή απόφαση κάνοντας σαφές ότι το μέλλον της Σερβίας είναι να ενταχθεί στην ΕΕ» τόνισε ο κ. Σαρκοζί σε συνέντευξη Τύπου από την Ντοβίλ, όπου διεξάγεται η σύνοδος της G8.

«Δεν μπορεί να ζητάμε από τη Σερβία να παίρνει δύσκολες αποφάσεις που συχνά είναι αντίθετες με τη θέληση του λαού της και ταυτόχρονα να της λέμε ότι οι πόρτες της ΕΕ είναι κλειστές γι αυτήν. Πιστεύω ότι το μέλλον της Σερβίας είναι να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε ο γάλλος πρόεδρος.

Βουλγαρία: Πολύ καλά νέα για ολόκληρη την περιοχή

Η σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς είναι «πολύ καλά νέα για τη Σερβία και ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάι Μλαντένοφ.

«Έπειτα από περίπου 16 χρόνια, η επιτυχής κατάληξη των ερευνών για το Μλάντιτς καθιστά δυνατό το να θριαμβεύσει η δικαιοσύνη και τα θύματα και οι συγγενείς τους να γίνουν μάρτυρες μιας δίκαιης ποινής και τιμωρίας για τα εγκλήματά τους. Το γεγονός ότι ο Μλάντιτς θα οδηγηθεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου αποδεικνύει ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν μένουν ατιμώρητα», πρόσθεσε ο κ. Μλαντένοφ.

Ο ίδιος επισήμανε πως οι προσπάθειες της σερβικής ηγεσίας για τη σύλληψη των καταζητούμενων για εγκλήματα πολέμου καρποφόρησαν και εκτίμησε ότι πλέον δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν η πλήρης συνεργασία του Βελιγραδίου με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

«Από εδώ και στο εξής, η Σερβία θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να αποκτήσει, το συντομότερο δυνατό, καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας. Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να συμβάλλει σε αυτή τη διαδικασία για ένα ευρωπαϊκό μέλλον για το σερβικό λαό και ολόκληρη την περιοχή», κατέληξε ο κ. Μλαντένοφ.

Μπαρόζο: Σημαντικό βήμα για τη Σερβία

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο χαρακτήρισε τη σύλληψη του Σερβοβόσνιου εγκληματία πολέμου Ράτκο Μλάντιτς ως σημαντικό βήμα τόσο για την ίδια τη Σερβία, όσο και για την Ευρώπη. Ο Μπαρόζο δήλωσε πως, είχε επαναλάβει την πλήρη υποστήριξη της ΕΕ στην προοπτική μίας πιθανής ένταξης της Σερβίας στους κόλπους των 27, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βελιγράδι την περασμένη εβδομάδα.

«Η σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς συνεπώς αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη για την ΕΕ, τους γείτονες της Σερβίας, αλλά πάνω απ’ όλα για το κράτος δικαίου στην ίδια τη Σερβία. Οι οικογένειες των αμέτρητων θυμάτων αξίζουν δικαιοσύνη», τονίζεται στο ανακοινωθέν του.Ο Μπαρόζο αναφέρει πως ο Μλάντιτς θα πρέπει να μεταφερθεί χωρίς χρονοτριβή στο ΔΠΔ της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία και υπογράμμισε πως η αμέριστη συνεργασία με το Δικαστήριο παραμένει ουσιαστική προϋπόθεση για την πορεία της Σερβίας προς την ένταξή της στην ΕΕ.

Για σημαντικό βήμα κάνει λόγο η αμερικανική πρεσβεία

Ένδειξη της προσήλωσης της Σερβίας στις δυτικές αξίες και σημαντικό βήμα του Βελιγραδίου προς την εκπλήρωση των ευρωπαϊκών του φιλοδοξιών, χαρακτηρίζει τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς, η αμερικανική πρεσβεία στο Βελιγράδι, σε ανακοίνωσή της.

«Συγχαίρουμε τον πρόεδρο Τάντιτς και τη σερβική κυβέρνηση για τις συνεχείς και σθεναρές προσπάθειες για την εκπλήρωση των εναπομεινάντων υποχρεώσεών της προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. «Η Ουάσιγκτον αναμένει πως ο Μλάντιτς θα εκδοθεί άμεσα στο ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία», προστίθεται.

Στην ανακοίνωση διατυπώνεται ακόμη η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ «να συνεχίζει να στηρίζει τη Σερβία στην ενίσχυση του ρόλου της ως μια σταθερή, δημοκρατική και ευημερούσα ευρωπαϊκή χώρα και ευρωατλαντικός εταίρος».

Ο πρώην επικεφαλής των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παραβίαση του εθιμικού δικαίου του πολέμου και γενοκτονία, για την περίπτωση της Σρεμπρένιτσα.

Η Αλβανία χαιρετίζει τη σύλληψη

Τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών. Στην ανακοίνωση αυτή αναφέρεται- μεταξύ άλλων- ότι «η σύλληψη του διαβόητου στρατηγού, υπεύθυνου για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων πολιτών, είναι μια απόδειξη ότι όλοι όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Το αλβανικό ΥΠΕΞ εκφράζει εξάλλου την πεποίθηση ότι «η πράξη αυτή θα έχει ως συνέχεια άλλες συλλήψεις, άλλων καταζητούμενων, στο άμεσο μέλλον και αυτό θα συμβάλλει θετικά στην οικοδόμηση καλύτερων σχέσεων μεταξύ των χωρών της περιοχής και στις ενταξιακές διαδικασίες».

Μαυροβούνιο: Θετική εξέλιξη

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου χαιρέτισε σήμερα τη σύλληψη του καταζητούμενου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία, Ράτκο Μλάντιτς, σημειώνοντας ότι πρόκειται για θετική εξέλιξη για ολόκληρη την περιοχή.

Ωστόσο, ένα τμήμα της αντιπολίτευσης του Μαυροβουνίου θεωρεί ότι το να προσαχθεί σε δίκη ενώπιον του ΔΠΔ της Χάγης ο πρώην επικεφαλής των σερβοβοσνιακών δυνάμεων είναι σαν να προσάγεται σε δίκη η ίδια η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης.

Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ίγκορ Λούκσιτς, δήλωσε ότι η σύλληψη του Μλάντιτς είναι καλή για την ευρωπαϊκή προοπτική ολόκληρης της περιοχής. «Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Σερβία εκπληρώνει επιτέλους τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συνεργασίας με το ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία», δήλωσε ο κ. Λούκσιτς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΝΑ.

Η πιο «βαριά» από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Μλάντιτς είναι αυτή της γενοκτονίας, για την υπόθεση της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, που θεωρείται η χειρότερη θηριωδία στην Ευρώπη μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: «Μεγάλη στιγμή» η σύλληψη Μλάντιτς

Η σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς είναι μια «μεγάλη στιγμή», επειδή ο Μλάντιτς είναι ο βασικός υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην περιοχή της Βαλκανικής, δήλωσε ο πρώην ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πάντι Άσνταουν.

«Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή τόσο για τα Βαλκάνια όσο και για τη διεθνή δικαιοσύνη», δήλωσε ο Πάντι Άσνταουν, ο οποίος διετέλεσε ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία από το 2002 έως το 2007.

«Ο Ράτκο Μλάντιτς και ο Ράντοβαν Κάρατζιτς ήταν οι βασικοί 'εγκέφαλοι' πίσω από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Βοσνία και τα Βαλκάνια», είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε πως η εκδίκαση της υπόθεσης Μλάντιτς από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την πρώην Γιουγκοσλαβία θα είναι μια ευκαιρία για όλη την περιοχή των Βαλκανίων να αφήσει πίσω της το παρελθόν και να αρχίσει να οικοδομεί ένα ασφαλές ευρωπαϊκό μέλλον.

Ο ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης, Σουλεϊμάν Τίχιτς και ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζλάτκο Λαγκουμτζίγια χαιρέτισαν τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα προόδου σε ό,τι αφορά την απόδοση δικαιοσύνης. Ο Σουλεϊμάν Τίχιτς υπογράμμισε ότι η σύλληψη του Μλάντιτς αποτελεί ένα μήνυμα προς όλους τους εγκληματίες πολέμου ότι αργά ή γρήγορα, θα πρέπει επίσης να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Η σύλληψη του Μλάντιτς είναι ένα ευτυχές γεγονός για τις οικογένειες των θυμάτων και για τη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Τίχιτς, σε δημοσιογράφους, στο Σαράγεβο.

Σχολιάζοντας τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής των δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας, είπε πως συνελήφθη ο πλέον καταζητούμενος εγκληματίας πολέμου μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αν και, όπως είπε, η Σερβία θα έπρεπε να το είχε κάνει αυτό νωρίτερα. Από την πλευρά του, ο Ζλάτκο Λαγκουμτζίγια εκτίμησε πως πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα για την απόδοση δικαιοσύνης για τα θύματα της γενοκτονίας.

Σε ανακοίνωση του κόμματος του κ. Λαγκουμτζίγια αναφέρεται ότι με το γεγονός αυτό, η σύλληψη δηλαδή του Μλάντιτς, κλείνει ένα κεφάλαιο της ιστορίας και προσφέρεται η ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις της Σερβίας και της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, μετά τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Για συμφιλίωση μιλάει η Σλοβενία

Σύμφωνα με τον Σλοβένο πρωθυπουργό Μπορούτ Παχόρ, η σύλληψη του πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σερβοβοσνίων θα συμβάλλει στη συμφιλίωση μεταξύ των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

«Χρειάσθηκε να περιμένουμε, όμως εντέλει δόθηκε δικαιοσύνη. Αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα παραπέρα βήμα για τη συμφιλίωση στη μεριά ετούτη της Ευρώπης», τόνισε ο Παχόρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία συνεχάρη τη Σερβία για τη σύλληψη τούτη.

Η Σλοβενία είναι η μόνη χώρα από τα κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας που συμμετέχει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ από το 2004, ενώ από το 2007 αποτελεί και μέλος της ζώνης του ευρώ.

Η σύλληψη του Μλάντιτς αποτέλεσε μία «ανακούφιση» για τις οικογένειες των θυμάτων της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, όπου περίπου 8.000 μουσουλμάνοι είχαν κρεουργηθεί τον Ιούλιο του 1995, τόνισε η Χάιρε Τσάτιτς, πρόεδρος της οργάνωσης «Γυναίκες της Σρεμπρένιτσα».

«Μετά 16 χρόνια αναμονής, για εμάς, τις οικογένειες των θυμάτων, αυτή η είδηση αποτελεί ανακούφιση. Για εμάς είναι κάτι πολύ σημαντικό», τόνισε η Τσάτιτς, της οποίας ο σύζυγος και ο γιος είχαν σφαγιασθεί στη μαρτυρική πόλη.

Από την πλευρά του το μέλος στην τριμερή βοσνιακή προεδρία εκ μέρους της Κροατίας Ζέλικο Κόμσιτς ενώ χαιρετά αφ’ ενός τη σύλληψη του πρώην επικεφαλής των σερβοβοσνιακών δυνάμεων, αφ’ ετέρου ψέγει τις αρχές του Βελιγραδίου διότι, κατ’ αυτόν, γνώριζαν πού ακριβώς βρισκόταν το κρησφύγετό του, όπως ακριβώς γνώριζαν που κρυβόταν και ο (σερβοβόσνιος πολιτικός ηγέτης) Ράντοβαν Κάραζιτς.

Ο Ράτκο Μλάντιτς συνελήφθη στο Λαζάρεβο, μία κοινότητα στη βόρειο Βοσνία, όπου διέμενε σε σπίτι συγγενούς του με το ψευδώνυμο Μίλοραντ Κόμαντιτς όπως μεταδίδει το κρατικό δίκτυο τηλεόρασης της Σερβίας RTS.

Επιδοκιμάζει ο επίτροπος Φίλε

Η σύλληψη του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου πρώην στρατιωτικού ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας Ράτκο Μλάντιτς αίρει ένα «μεγάλο εμπόδιο» στο δρόμο της Σερβίας προς την ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο επίτροπος της ΕΕ που είναι αρμόδιος για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Στέφαν Φίλε. «Ένα μεγάλο εμπόδιο στο σερβικό δρόμο προς την ΕΕ ήρθη», δήλωσε ο Φίλε σε συνέντευξη Τύπου.

Ο επίτροπος συνεχάρη τον Σέρβο πρόεδρο Μπόρις Τάντιτς όχι μόνον για τη σύλληψη αυτή, αλλά και «για τον σημαντικό του ρόλο στη συμφιλίωση και την περιφερειακή σταθερότητα στα δυτικά Βαλκάνια». Το Βελιγράδι υπέβαλε την υποψηφιότητά του για ένταξη στην ΕΕ στα τέλη του 2009 και ελπίζει να λάβει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας ως το Δεκέμβριο.

Ο Φίλε, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την εξέταση της υποψηφιότητας της Σερβίας, θα πρέπει να παραδώσει την έκθεσή του τον Οκτώβριο. Ο επίτροπος μπορεί να συστήσει τη χορήγηση του καθεστώτος της υποψήφιας χώρας, απόφαση που θα υποβληθεί στη συνέχεια για έγκριση στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών μελών, μάλλον το Δεκέμβριο.

Παράλληλα το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ανακοίνωσε σήμερα ότι η σύλληψη του Μλάντιτς έπειτα από 16 χρόνια από τότε που του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για γενοκτονία «δείχνει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».

«Η σύλληψη του θλιβερά διάσημου φυγόδικου Ράτκο Μλάντιτς έπειτα από 16 χρόνια από τότε που του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για γενοκτονία δείχνει ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. (...) Έπειτα από περισσότερο από μία δεκαετία που διέφευγε, η δικαιοσύνη έπιασε τελικά τον άνδρα που ενσαρκώνει την ωμότητα του πολέμου στη Βοσνία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Ρίτσαρντ Ντίκερ, διευθυντής του προγράμματος του HRW Διεθνής Δικαιοσύνη.

«Η ΕΕ υπογράμμισε ότι το Βελιγράδι οφείλει να συνεργαστεί πλήρως με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία προτού μπορέσουν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις (για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ). Το γεγονός ότι οι Μλάντιτς και Κάρατζιτς συνελήφθησαν δείχνει τι μπορεί να αποφέρει η δέσμευση της ΕΕ», επισημαίνει.

Ο Μλάντιτς συνελήφθη σήμερα «στο έδαφος της Σερβίας» και ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς στο Βελιγράδι τον Ιούλιο του 2008.

«Η σερβική κυβέρνηση έδειξε μεγάλο θάρρος συλλαμβάνοντας τον Μλάντιτς παρά την άγρια αντίθεση των υποστηρικτών της σκληρής γραμμής», συνεχίζει ο Ντίκερ και καταλήγει: «Πρέπει να χαιρετίσουμε τη δέσμευση του Βελιγραδίου για τη δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.