Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Berkan Yashar: οι ειδικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών δεν σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Mondialisation, Φωνή της Ρωσίας
Είπε ψέματα ο Μπάρακ Ομπάμα για τον θάνατο του Μπιν Λάντεν;

Στην διάρκεια της συνέντευξης τύπου (με 800 δημοσιογράφους) που ακολούθησε τη μακρύ ομιλία του στις 18 Μαΐου στη Σχολή Διοίκησης της Σκολκοβο (Μόσχα), ο Πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε το παρακάτω διάλογο με τον δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη από τον Berkan Yashar:

Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Ας ακούσουμε τους τηλεοπτικούς μας σταθμούς και πάλι. Βλέπω τον Anton Vernitsky από το πρώτο κανάλι εκεί. Να προχωρήσεις, Anton! Είδα την συνέντευξή σου στο Ιντερνέτ με κάποιον που έλεγε ενδιαφέρουσες ιστορίες σχετικά με τον Μπιν Λάντεν. Είναι όλα αυτά αλήθεια ή όχι;»
Anton Vernitsky: «Καλά, αυτός λέει ότι είναι».
Ντμίτρι Μεντβέντεφ: «Οι Αμερικανοί θα πρέπει να τρέμουν τότε».
Σύμφωνα με τον Τσετσένο πρώην πράκτορα της CIA Berkan Yashar, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν σκοτώθηκε από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα.


Πέθανε από αρρώστια στις 26 Ιουνίου 2006.
Θάφτηκε σε έναν τόπο μεταξύ των συνόρων του Αφγανιστάν και του Πακιστάν.
Αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ δεν παρείχαν ποτέ οποιαδήποτε εικόνα από το πτώμα του Μπιν Λάντεν μετά την επιδρομή τους στην Abbottabad στις 2 Μαΐου 2011.
Ο Οσάμα μπιν Λάντεν πέθανε από φυσική αίτια πριν από πέντε χρόνια.
« Η ομολογία αυτή έγινε από έναν πρώην πράκτορα της CIA κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης. Διαβεβαιώνει ότι γνώριζε καλά τον Μπιν Λάντεν και τους τρεις σωματοφύλακές του, οι οποίοι συνόδευαν το αφεντικό τους για το τελευταίο ταξίδι του στις 26 Ιούνη 2006.
Ο Berkan Yashar έχει την Τσετσενική ιθαγένεια και ζει στην Τουρκία.
Φοβάται ότι η CIA θα προσπαθήσει να τον σκοτώσει επειδή γνωρίζει την αλήθεια για το θάνατο του Μπιν Λάντεν.
Οι τουρκικές ειδικές υπηρεσίες του παρέχουν ένα όπλο και ένα σωματοφύλακα. Κατά τον Yashar, αυτή η τηλεοπτική συνέντευξη αποτελεί εγγύηση για την ασφάλειά του.
Συνάντησε για πρώτη φορά τον Μπιν Λάντεν το 1992 στην Τσετσενία.
Ο Yashar εργαζόταν εκείνη την εποχή ως υπάλληλος του ραδιόφωνου "Svoboda" και έφερε το ψευδώνυμο Abu Bakar που του δόθηκε από τη CIA.
Γνωρίστηκε με τους σωματοφύλακες του Μπιν Λάντεν, οι οποίοι ήταν επίσης Τσετσένοι.
«Ο Σάμη, ο Ajuba και ο Makhmud τον συνόδεψαν μέχρι το τέλος. Θυμάμαι πολύ καλά εκείνη την ημέρα, υπήρξαν τρία έξι -26.06.2006.
Αυτοί οι άνθρωποι, όπως και δύο άτομα από το Λονδίνο και δύο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ήτοι επτά άτομα συνολικά τον είδαν νεκρό».
Ο Berkan Yashar θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το θάνατο των Τσετσενών που έθαψαν «τον νούμερο ένα τρομοκράτη».
Κατ’ αυτόν, οι αμερικανικές ειδικές υπηρεσίες άρχισαν να παρακολουθούν τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του αφότου ανακοινώσε το Νοέμβριο του 2008 κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου στην Ουάσιγκτον την ημέρα του θανάτου του Μπιν Λάντεν. Στη συνέχεια, οι τρεις Τσετσένοι σωματοφύλακες εξαφανίστηκαν. Οι αμερικανικές ειδικές υπηρεσίες απήγαγαν τον τελευταίο σωματοφύλακα, τον Σάμη, λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση (Μάιος 2011) του θανάτου του Μπιν Λάντεν. Απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός τους είπε που είχε θαφτεί ο Μπιν Λάντεν.
Ο ασιανολόγος εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου στρατηγικών εκτιμήσεων και αναλύσεων, Σεργκέι Ντεμιντέκο, που ερωτήθηκε από την «Φωνή της Ρωσίας» σχολίασε αυτήν την αποκάλυψη ως ακολούθως:
«Δέχομαι ότι ο Μπιν Λάντεν πέθανε από φυσική αίτια. Ήδη το 2007, η διάσημη πολιτικός ηγέτης του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο δήλωσε ότι ο Μπιν Λάντεν δεν ήταν πια ανάμεσα στους ζωντανούς».
Ο εμπειρογνώμονας υπενθύμισε ότι οι ειδικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο διεξάγουν τα δικά τους παιχνίδια επιτρέποντας την παραπληροφόρηση. Μια καλή παράσταση για το θάνατο του «τρομοκράτη νούμερο ένα» από τις ειδικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών ταιριάζει σε αυτήν την προοπτική.
Φωνή της Ρωσίας 18 Μαΐου του 2011.
Πηγή για τη γαλλική έκδοση:
http://french.ruvr.ru/2011/05/18/50482649.html
Το άρθρο στα Αγγλικά: «Former CIA Agent Claims Americans Did Not Kill bin Laden»
http://english.pravda.ru/news/world/19-05-2011/117950-binladen-0/

Πηγή: http://www.mondialisation.ca/index.php?context=va&aid=24995
http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.