Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Υεμένη:Βίαιη διάλυση καθιστικής διαμαρτυρίας στην Ταΐζ


Είκοσι οι νεκροί στην Ταΐζ.


Τουλάχιστον είκοσι διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους κατά τη βίαιη διάλυση από τις δυνάμεις της τάξης, της καθιστικής διαμαρτυρίας στην πόλη Ταΐζ της Υεμένης, νοτίως της Σαναά, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες από τους οργανωτές των διαδηλώσεων.

Οι τρεις από αυτούς σκοτώθηκαν μπροστά από αστυνομικό τμήμα κοντά στην Πλατεία της Ελευθερίας όπου πραγματοποιείτο η καθιστική διαμαρτυρία, πριν από την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για τη διάλυσή της.

Σύμφωνα με τους οργανωτές της καθιστικής διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται από τον Ιανουάριο, άρματα μάχης αναπτύχθηκαν στην πλατεία, από την οποία απομακρύνθηκαν όλοι οι διαδηλωτές.

Όμως, ορισμένοι από τους διαδηλωτές κατέφυγαν στις στέγες σπιτιών της περιοχής, πρόσθεσαν οι οργανωτές, σύμφωνα με τους οποίους το κίνημα διαμαρτυρίας θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.