Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Επιχείρηση κατά Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση στο Καράτσι

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου βάσης της αεροπορίας του Ναυτικού στο Καράτσι, που είχαν καταλάβει Ταλιμπάν.

Η επιχείρηση για την ανάκτηση του ελέγχου μιας βάσης του πακιστανικού Πολεμικού Ναυτικού που δέχθηκε επίθεση από Ταλιμπάν ολοκληρώθηκε έπειτα από σχεδόν 16 ώρες μάχης, καθώς 20 επιτιθέμενοι είχαν οχυρωθεί μέσα σ' ένα κτίριο, δήλωσε αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείς.

«Η επιχείρηση τελείωσε. Το κύριο κτίριο εκκενώθηκε», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Συνεχίζουμε να ερευνούμε για τρομοκράτες, όμως η κύρια επιχείρηση έχει τελειώσει», πρόσθεσε.

Οι ειδικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο της αεροπορικής βάσης Μεχράν του Πολεμικού Ναυτικού στο Καράτσι, μετέδωσε εξάλλου το τηλεοπτικό δίκτυο Dunya επικαλούμενο στρατιωτικό εκπρόσωπο.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Ιρφανούλ Χακ είχε δηλώσει πως 11 ναύτες και ένας στρατιώτης της παραστρατιωτικής δύναμης Ρέιντζερς σκοτώθηκαν και 14 στρατιώτες τραυματίσθηκαν. Άλλος αξιωματούχος δήλωσε πως σκοτώθηκε επίσης ένας πυροσβέστης.

Περίπου 12 επιτιθέμενοι, οπλισμένοι με τουφέκια και χειροβομβίδες, επιτέθηκαν στη βάση αργά το βράδυ της Κυριακής.

Η οργάνωση Τεχρίκ-ι-Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), μια οργάνωση ομπρέλα που περιλαμβάνει τουλάχιστον δώδεκα ένοπλες πακιστανικές οργανώσεις, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση λέγοντας ότι πραγματοποίησε την επιδρομή για να εκδικηθεί το θάνατο του αρχηγού της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.