Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Νέα βομβιστική επίθεση από Ταλιμπάν στο Πακιστάν


Δύο αστυνομικοί νεκροί και τουλάχιστον 17 τραυματίες ο απολογισμός της νέας βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας.

Μία ισχυρή έκρηξη αντήχησε την Τετάρτη στη διασυνοριακή περιοχή του Πακιστάν με το Αφγανιστάν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αλλά και τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Η έκρηξη σημειώθηκε στην ορεινή πόλη του Πεσαβάρ, όπου εδρεύει μεγάλη συνοριακή στρατιωτική δύναμη και έπληξε τον τοπικό αστυνομικό σταθμό καταστρέφοντάς τον σχεδόν ολοκληρωτικά.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, όπως μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός.

Κάτοικοι της πόλης δήλωσαν ότι σείστηκαν τα τζάμια σε όλα τα σπίτια της περιοχής. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα περίπου την αυγή της Τετάρτης.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το προξενείο των ΗΠΑ που είχε γίνει στόχος παγιδευμένου αυτοκινήτου την περασμένη εβδομάδα, όταν εξερράγη την ώρα που ένα κομβόι οχημάτων περνούσε μπροστά από το κτίριο.

Τότε είχε σκοτωθεί ένας άνδρας και είχαν τραυματιστεί 12 συμπεριλαμβανομένων και δύο υπηκόων των ΗΠΑ.

Οι Ταλιμπάν σε συνεργασία με την Αλ Κάϊντα ανέλαβαν την ευθύνη

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο η οργάνωση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ανέλαβε, σε συνεργασία όπως ισχυρίστηκαν με την Αλ Κάιντα, την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας, ως πράξη εκδίκησης όπως την χαρακτήρισε για τη δολοφονία του μάρτυρα Οσάμα μπιν Λάντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.