Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ιράν: «Αβάσιμες» οι κατηγορίες της ΙΑΕΑ

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανέφερε ότι το πυρηνικό της πρόγραμμα έχει στρατιωτικούς σκοπούς.

Το Ιράν χαρακτήρισε σήμερα «αβάσιμες» τις κατηγορίες που διατυπώνονται στην τελευταία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) σχετικά με τις πιθανές στρατιωτικές πτυχές του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματος της χώρας.

«Σε αυτή την έκθεση αναφέρονται τα ίδια επαναλαμβανόμενα και κουραστικά ερωτήματα, τα οποία στηρίζονται σε αβάσιμες κατηγορίες και υποθέσεις σχετικά με κάποιες δραστηριότητες που έχουν στρατιωτικό σκοπό», δήλωσε ο Αλί Ασγκάρ Σολτανίεχ, εκπρόσωπος του Ιράν στην ΙΑΕΑ, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Irna.

«Χωρίς καμία αμφιβολία, η έλλειψη ακλόνητων αποδείξεων αποτελεί πλήγμα για τις θέσεις της υπηρεσίας», πρόσθεσε ο Σολτανίεχ.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή «η έκθεση δείχνει ότι για μία ακόμη φορά έπειτα από οκτώ χρόνια ελέγχων δεν υπάρχει καμία ένδειξη απόκλισης προς στρατιωτικούς σκοπούς» από την πλευρά του Ιράν.

Στην έκθεσή της η ΙΑΕΑ αναφέρει ότι από τον Φεβρουάριο, οπότε δημοσιεύθηκε η προηγούμενη έκθεσή της, έλαβε «επιπλέον πληροφορίες σχετικά με πιθανές δραστηριότητες που συνδέονται με τα πυρηνικά, τις οποίες δεν έχει αναφέρει το Ιράν και οι οποίες ελέγχονται».

Ο Σολτανίεχ εκτίμησε από την πλευρά του ότι «η έκθεση δείχνει ότι οι πυρηνικές δραστηριότητες (του Ιράν), και κυρίως ο εμπλουτισμός ουρανίου, συνεχίζονται με απόλυτη επιτυχία και χωρίς καμία διακοπή από την ΙΑΕΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.