Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Κ. Άστον: Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να στηρίζει τους Λίβυους εξεγερμένους

Η ΕΕ θα υποστηρίξει τους εξεγερμένους για όσο διάστημα το επιθυμούν, δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Άστον.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υποστηρίξει τους Λίβυους εξεγερμένους για όσο διάστημα το επιθυμούν οι ίδιοι, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βεγγάζη, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, όπου εγκαινίασε ένα γραφείο της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη χώρα.

Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ «Καντάφι πρέπει να αποχωρήσει», δήλωσε η Άστον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τα εγκαίνια του γραφείου της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Tibesti, ένα ξενοδοχείο της Βεγγάζης.

«Είμαι απολύτως ξεκάθαρη: η προστασία των αμάχων είναι πρωταρχικής σημασίας. Ήδη έχουν σκοτωθεί πολλοί άνθρωποι», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πίεση που ασκούμε στο καθεστώς» του Καντάφι.

Παρόλα αυτά, η Αστον αναγνώρισε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης, το οποίο έχουν δημιουργήσει οι εξεγερμένοι, ως «έναν συνομιλητή», ενώ αντίθετα η Γαλλία, η Ιταλία, η Βρετανία, το Κατάρ και η Γκάμπια το έχουν αναγνωρίσει ως το μοναδικό νόμιμο συνομιλητή της Λιβύης.

«Θέλουμε να υποστηρίξουμε (την εξέγερση) όχι μόνο τώρα, αλλά για όσο διάστημα επιθυμεί ο λαός της Λιβύης να είμαστε παρόντες», επεσήμανε η Αστον σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον επικεφαλής του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Μουστάφα Αμπντέλτζαλίλ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη τόσο υψηλόβαθμου αξιωματούχου στη Βεγγάζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.