Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η Γενεύη παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία του Σύρου προέδρου



Η Ελβετία παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, ευθυγραμμιζόμενη με τα μέτρα που επιβλήθηκαν από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, δήλωσαν σήμερα οι ελβετικές αρχές, θεωρώντας τον Ασαντ ως «οργανωτή και εκτελεστή της καταστολής κατά των διαδηλωτών» στη Συρία, η Ελβετία αποφάσισε να παγώσει τα ενδεχόμενα περιουσιακά του στοιχεία στη Συνομοσπονδία, αναφέρει το υπουργείο Οικονομίας σε ανακοίνωση του.

Στις 18 Μαΐου, η Ελβετία είχε εκδώσει μια πρώτη διάταξη για την επιβολή μέτρων κατά της Συρίας, ανάμεσα τους ένα εμπάργκο για στρατιωτικό υλικό και αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική καταστολή.

Αυτή η διάταξη επιβάλλει επίσης ταξιδιωτικούς περιορισμούς και οικονομικές κυρώσεις, ανάμεσα τους το πάγωμα οικονομικών πόρων για 13 μέλη του καθεστώτος της Δαμασκού.

Τώρα ο νέος κατάλογος που καταρτίζεται από την Ελβετία περιέχει 23 ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του κ. Ασαντ.

Μεταξύ των άλλων προσωπικοτήτων που αναφέρονται είναι ο Αλι Μαμλούκ, επικεφαλής των υπηρεσιών γενικών πληροφοριών, ο Μοχάμαντ Ιμπραχίμ αλ Σάαρ, Υπουργός Εσωτερικών, και ο Μοχάμεντ Ντιμπ Ζεϊτούν, επικεφαλής της πολιτικής ασφάλειας, για «τη συμμετοχή τους στην καταστολή των διαδηλωτών» .

Ο Μάχερ αλ Ασαντ, «επικεφαλής της 4ης μεραρχίας του στρατού» τον οποίο η Ελβετία θεωρεί «ισχυρό άνδρα της ρεπουμπλικανικής Φρουράς» και τον «βασικό αρχιτέκτονα της καταστολής κατά των διαδηλωτών» έχει επίσης τεθεί στο στόχαστρο.

Η Ελβετία έχει λάβει αυτά τα «περιοριστικά μέτρα (...) λόγω της βίαιης καταστολής που ο στρατός και οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας ασκούν για σχεδόν δύο μήνες για να καταπνίξουν τις ειρηνικές διαδηλώσεις του πληθυσμού» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.