Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σιδηροδρομική σύνδεση ετοιμάζουν Ιορδανία και Ιράκ

Υπογράφηκε η διμερής συμφωνία στο Αμάν.

Το Ιράκ κι η Ιορδανία συνυπέγραψαν σήμερα ένα μνημόνιο, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η μεταξύ τους σιδηροδρομική σύνδεση στο ορατό μέλλον, όπως ανακοίνωσε στο Αμάν το υπουργείο των Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, θα ενωθούν με σιδηροτροχιά η ιορδανική πόλη Ακαμπα, με τη μεγάλη ιστορία, πάνω στην Ερυθρά θάλασσα, με τη Βαγδάτη, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του ιορδανικού υπουργείου των Μεταφορών.

Αυτή η σιδηροδρομική σύνδεση «θα δώσει στην ιρακινή οικονομία ένα σπουδαίο εξαγωγικό λιμάνι, όπως αυτό συνέβαινε κατά το παρελθόν», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας, να εγγυηθούμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό σύστημα μεταφορών, να αυξήσουμε τη ροή των εμπορευμάτων μεταξύ μας, να μεγαλώσουμε τον αριθμό των επισκεπτών της μιάς χώρας προς την άλλη», τόνισε ο υπουργός Μεταφορών του Ιράκ, Μοχάμεντ Μπατάινεχ, προσυπογράφοντας στη διάρκεια επίσημης τελετής τη διμερή συμφωνία, στο πλευρό του ιορδανού ομόλογού του, Χάντι αλ Αμερι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.