Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας απο την Κνεσέτ είναι αδύνατη.

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το Ισραήλ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο.Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε τις σχέσεις μας με τον κύριο στρατηγικό εταίρο μας το Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή αυτή αλλά και στον μουσουλμανικό κόσμο,λόγω κάποιου αμφιλεγόμενου ιστορικού ζητήματος σχετικά με γεγονότα που συνέβησαν πριν από έναν αιώνα.Η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας μπορεί να απειλήσει τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και του Ισραήλ.


Αυτη ήταν η δήλωση του Υφυπουργούς Εξωτερικών του Ισραήλ Danny Ayalon, αναφερόμενος στο θέμα της κατάθεσης πρότασης απο το Ισραηλινό κόμμα Meretz στην Επιτροπή της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού της ισραηλινής Κνεσέτ για αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας.

Το 2001 ο Ισραηλινός Προέδρος Σιμόν Πέρες είχε πεί για το ίδιο θέμα πώς "Είναι άσκοπο να πούμε ότι οι Αρμένιοι υπέστησαν γενοκτονία όπως οι Εβραίοι.Η Σύγκριση των Αρμενίων με τους Εβραίους στο θέμα της γενοκτονίας είναι απαράδεκτη », είπε.

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.