Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ομπάμα: Ο Άσαντ θα πρέπει ή να ηγηθεί την μετάβασης της χώρας του προς τη δημοκρατία ή να παραιτηθεί

Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει είτε να ηγηθεί της μετάβασης στη Συρία είτε να παραιτηθεί από την εξουσία, δήλωσε σήμερα ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Ο συριακός λαός έδειξε μεγάλο κουράγιο απαιτώντας την μετάβαση της χώρας προς την δημοκρατία», σχολίασε ο κ. Ομπάμα στην πολυαναμενόμενη σημερινή ομιλία του σχετικά με την αραβική εξέγερση.

«Ο πρόεδρος Άσαντ βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με μια επιλογή. Πρέπει να καθοδηγήσει την μετάβαση της χώρας του ή να φύγει», πρόσθεσε ο κ. Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε τον άμεσο τερματισμό των βιαιοτήτων κατά των διαδηλωτών, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και την πρόσβαση οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων «σε πόλεις όπως η Ντεράα» έδρα των πρώτων εξεγέρσεων.

Σε αντίθετη περίπτωση ο κ. Αλ Άσαντ και το καθεστώς του «θα είναι καταφρονημένοι στο εσωτερικό και θα συνεχίσουν να είναι απομονωμένοι στο εξωτερικό», συνέχισε.

Καταλήγοντας ο κ. Ομπάμα επέκρινε τη Συρία «γιατί ακολουθεί το σύμμαχό της το Ιράν» το οποίο την βοηθά στην καταστολή των διαδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.