Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Επιτυχής δοκιμή πυραύλων μέσου βεληνεκούς του Ιράν


Reuters
ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Την επιτυχή δοκιμή πυραύλων μέσου βεληνεκούς, ικανών να πλήξουν στόχους σε όλο το Ισραήλ, ανακοίνωσε χθες το Ιράν, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις απειλές της Δύσης για στρατιωτική επέμβαση.
Την Κυριακή, η Ισλαμική Δημοκρατία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε μεγάλη πυραυλική άσκηση με τίτλο «Μέγας Προφήτης 7», μετά την επιβολή του εμπάργκο της Δύσης κατά των πετρελαϊκών εξαγωγών του Ιράν. Το ιρανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fars ανέφερε χθες την επιτυχή παράλληλη εκτόξευση πολλών τύπων πυραύλων, που έπληξαν όλοι τον ίδιο στόχο στο κεντρικό Ιράν. Ο στόχος ήταν ομοίωμα αμερικανικής στρατιωτικής βάσης.
Οι Φρουροί της Επανάστασης, που έχουν την ευθύνη των πυραυλικών δυνάμεων της χώρας, ανακοίνωσαν ότι η δοκιμή πυραύλων Σαχάμπ-3, με βεληνεκές 1.300 χλμ., ικανών να πλήξουν το Ισραήλ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Την ίδια ώρα, οι Φρουροί δοκίμασαν και πυραύλους μικρότερου βεληνεκούς, όπως τους Σαχάμπ-1 και Σαχάμπ-2, όλοι τους ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Με συμβατική γόμωση οι πύραυλοι συνεχίζουν να προκαλούν τρόμο στο Ισραήλ, που δεν έχει ξεχάσει την εμπειρία του βομβαρδισμού του από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν το 1991 με πυραύλους Σκουντ.
Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο Fars αποκάλυψε ότι προχωρεί με ταχείς ρυθμούς στην «ανακατασκευή» αμερικανικού μη επανδρωμένου κατασκοπευτικού αεροσκάφους, που είχε καταρριφθεί πάνω από τον ιρανικό εναέριο χώρο. «Το κατασκοπευτικό αεροσκάφος διαθέτει πληθώρα σημαντικών ηλεκτρονικών συστημάτων τα οποία θα αποδειχθούν ιδιαίτερα πολύτιμα για τις ένοπλες δυνάμεις μας», είπε χθες ο στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης Αμίρ Χατζιζαντέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.