Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

H αμερικανική και η τουρκική κυβέρνηση ήρθαν σε κατ΄ αρχήν συμφωνία για την παραχώρηση πρόσβασης στους μυστικούς πηγαίους κώδικες του μαχητικού αεροσκάφους F-16.

Τη σχετική πληροφορία που ειχε προ μερικών ημερών δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα Zaman επιβεβαιώνει σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Vatan....

Μάλιστα η τελευταία συνδέει με ασαφή πάντως τρόπο την εξέλιξη με απόφαση για υπογραφή συμφωνίας 2,9 δις δολ. με τις ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των 213 F-16 που έχουν στα χέρια τους οι Τούρκοι καθώς και για την αγορά 30 νέων F-16 τύπου Block 50 - που όμως είναι παλιά υπόθεση.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για τον πηγαίο κώδικα (εκκρεμεί η τελική έγκριση από το Κογκρέσο), η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα μπορεί να ολοκληρώσει διάφορα οπλικά συστήματα και ατρακτίδια τουρκικής ανάπτυξης στο αμερικανικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος και θα καταστεί έτσι η πρώτη ανάμεσα σε άλλους δεκάδες χρήστες παγκοσμίως με πρόσβαση στους πηγαίους κώδικες του F-16 - εξαιρούνται μόνο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.