Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Συρία: Ο Ασάντ απάντησε στον Κόφι Ανάν, ζητούνται διευκρινίσεις




Ο Κόφι Άναν, απεσταλμένος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, έλαβε μια απάντηση από τον πρόεδρο της χώρας αυτής Μπασάρ αλ Άσαντ μετά τις προτάσεις που του υπέβαλε, αλλά εξακολουθούν να υφίστανται ερωτήματα και ζητεί να του δοθούν διευκρινίσεις, είπε ένας εκπρόσωπός του σήμερα.

«Ο κοινός ειδικός απεσταλμένος (ΚΕΑ) για τη Συρία, Κόφι Άναν, έλαβε πλέον μια απάντηση από τις συριακές αρχές. Ο ΚΕΑ έχει ερωτήσεις και ζητεί απαντήσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος Άχμαντ Φάουζι σε μια σύντομη ανακοίνωση από το γραφείο του Άναν στη Γενεύη.

«Όμως δοθείσης της σοβαρής και τραγικής κατάστασης στο πεδίο, όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο χρόνος έχει κεφαλαιώδη σημασία. Όπως είπε [κατά την περιοδεία του] στην περιοχή, αυτή η κρίση δεν μπορεί να επιτραπεί να παρατείνεται», πρόσθεσε.

Συρία: Μαζικές συλλήψεις εξαπολύει η κυβέρνηση

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα εκστρατεία μαζικών συλλήψεων στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ αφού απέκτησαν τον έλεγχό της, δήλωσαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

«Τα μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού αποσύρθηκαν από την Ιντλίμπ αφού εξαντλήθηκαν τα πυρομαχικά τους. Οι δυνάμεις του καθεστώτος πραγματοποιούν τώρα έρευνες σπίτι με σπίτι καταδιώκοντας την αντιπολίτευση», δήλωσε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου ο Ράμι Ιντλίμπι, ένας ακτιβιστής στην περιοχή.

«Οι στρατιώτες του καθεστώτος έχουν συλλάβει μέχρι στιγμής περίπου 100 άνδρες και γυναίκες», διευκρίνισε ο Ιντλίμπι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.