Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν σχεδιάζουν κοινή παραγωγή τεθωρακισμένων




Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν διεξάγουν συνομιλίες για την κοινή παραγωγή των τουρκικών βασικών τεθωρακισμένων Altay. Λεπτομέρειες προς το παρόν δεν είναι γνωστές.

Το τανκ Altay κατασκεύασαν από κοινού η τουρκική εταιρεία Otokar και η νοτιοκορεατική Hyundai Rotem στη βάση του K-2 Black Panther. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας προτίθεται να αντικαταστήσει με το μελλοντικό μοντέλο όλα τα πεπαλαιωμένα τανκ Leopard, M48 και M60. Αναμένεται ότι η παραλαβή του Altay από τις μονάδες θα αρχίσει το 2016.
Το βάρος του τεθωρακισμένου Altay φθάνει περίπου τους 60 τόνους και θα είναι εξοπλισμένο με κανόνι ευθείας βολής 120 χιλιοστών, τηλεκατευθυνόμενο οπλικό σύστημα με σταθεροποιητή και πολυβόλο διαμετρήματος 12,7 χιλιοστών. Για τη θωράκιση του τανκ προς το παρόν δεν είναι τίποτε γνωστό. Το Altay μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα έως και 70 χλμ. Κατά τους πρώτους υπολογισμούς η αξία του νέου τουρκικού τεθωρακισμένου θα είναι περίπου 5,5 εκατομμύρια δολάρια.
http://greek.ruvr.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.