Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Δεκάδες Ταλιμπάν νεκροί σε μάχη στο δυτικό Αφγανιστάν

Δεκάδες μαχητές Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές και μάχη στο δυτικό Αφγανιστάν μετά την επίθεση ανταρτών εναντίον περιπόλου του αφγανικού στρατού, δήλωσαν σήμερα νατοϊκοί και Αφγανοί αξιωματούχοι.

Εκπρόσωπος της διεθνούς δύναμης ISAF δήλωσε πως η περίπολος δέχθηκε επίθεση την Τετάρτη στην περιφέρεια Γκουλιστάν, στη δυτική επαρχία Φάραχ, με αποτέλεσμα να ζητηθεί αεροπορική υποστήριξη.

«Πολλοί αντάρτες σκοτώθηκαν και αρκετές μοτοσικλέτες υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν» σε δύο επιδρομές αεροσκάφους της συμμαχίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο Αμπντούλ Ραούφ Αχμάντι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στο δυτικό Αφγανιστάν, δήλωσε πως 30 Ταλιμπάν σκοτώθηκαν και άλλοι 15 τραυματίστηκαν στη μάχη σε απομακρυσμένη περιοχή.

Αξιωματούχοι προειδοποιούν για ένα δύσκολο καλοκαίρι, καθώς ξαναρχίζει η εποχή των μαχών και οι αφγανικές εθνικές δυνπάμεις αναλαμβάνουν την ευθύνη της ασφάλειας σε περισσότερα μέρη της χώρας από τις μάχιμες δυνάμεις του ΝΑΤΟ που πρόκειται να φύγουν ως το τέλος του 2014.

Οι Ταλιμπάν δραστηριοποιούνται σε τμήματα της Φάραχ, περιλαμβανομένου του Γκουλιστάν. Από την έρημο του Γκουλιστάν διέρχεται αυτοκινητόδρομος που συνδέει τόσο την Καμπούλ όσο και την Κανταχάρ με τη δυτική πόλη Χεράτ.

Ο Μοχάμεντ Γιουνούς Ρασούλι, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της Φάραχ, δήλωσε πως πέντε οχήματα του αφγανικού εθνικού στρατού δέχθηκαν επίθεση ενώ διέσχιζαν το Γκουλιστάν και τρεις στρατιώτες κάηκαν μέσα στο όχημά τους. Σε απάντηση η ISAF, ο εθνικός στρατός και η αστυνομία άρχισαν μια κοινή επιχείρηση που συνεχίζεται, δήλωσε προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να δώσει κάποιον αριθμό για τους αντάρτες που σκοτώθηκαν.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Κάρι Γιούσεφ Αχμάντι ανέφερε σε SMS προς τους δημοσιογράφους πως οι μαχητές τους σκότωσαν 40 φρουρούς στη επίθεση στο Γκουλσιτάν, για την οποία είπε πως πραγματοποιήθηκε εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε εφόδια για τα ξένα στρατεύματα.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.