Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ρουκέτες του συριακού στρατού έπληξαν το Λίβανο




Ο συριακός στρατός εκτόξευσε ρουκέτες στα σύνορα με τον Λίβανο, πολλές από τις οποίες έπεσαν σε λιβανικό έδαφος προκαλώντας πανικό στους κατοίκους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος.
Σύροι ακτιβιστές ανακοίνωσαν πως ένα πρόσφυγας από τη Συρία σκοτώθηκε στη λιβανική πόλη αλ Μπακία. Περισσότεροι από 12.000 Σύροι έχουν καταφύγει στο Λίβανο από τότε που άρχισε η εξέγερση κατά του καθεστώτος Ασαντ.

Πυρά προερχόμενα από τη Συρία έπεσαν περίπου στις 21:00 κοντά στο χωριό Μκαϊμπλέχ, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή αρκετοί κάτοικοι, πρόσθεσε ο ίδιος.

"Τα συριακά στρατεύματα αρχικά εκτόξευσαν ρουκέτες και μετά άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και πέταξαν αυτοπροωθούμενες οβίδες", διευκρίνισε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την αυτονομία του.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσαν ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, κυβερνητικά στρατεύματα εισέβαλαν στην πόλη Χάμα, αφού προηγήθηκε μια νύχτα σφοδρών βομβαρδισμών.

"Στρατεύματα με περίπου 90 άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη και άρχισαν να εκφοβίζουν τους κατοίκους", δήλωσε ο Σάλεχ αλ Χαμάουι.

"Οι άντρες διατάχθηκαν να βγάλουν τα ρούχα τους και να συγκεντρωθούν στο κέντρο της πόλης. Αργότερα τους ανάγκασαν να μπουν σε λεωφορεία, τα οποία αναχώρησαν προς άγνωστο προορισμό", πρόσθεσε ο ίδιος.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την επαρχία Χομς, 25 χιλιόμετρα από τα λιβανικά σύνορα και εξαπέλυσαν νέα επίθεση κατά της Χαράστα, κοντά στην Δαμασκό.

Από τους βομβαρδισμούς στην επαρχία Ιντλέμπ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέλος, στην επαρχία Ντεράα, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση από ομάδα λιποτακτών, διευκρίνισε η οργάνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.