Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Δοκιμές πυραύλων από τη Β. Κορέα

Δύο δοκιμές πυραύλων μικρού βεληνεκούς έγιναν χθες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς από τις δυτικές της ακτές χθες, στο πλαίσιο δοκιμών για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται Νοτιοκορεάτες στρατιωτικούς.

Η ένταση στην περιοχή έχει αυξηθεί μετά την ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ ότι σχεδιάζει να εκτοξεύσει έναν πύραυλο για να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο στα μέσα Απριλίου. Οι ΗΠΑ, η ΕΕ, αλλά και η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία απαιτούν από τη Βόρεια Κορέα να ακυρώσει το σχέδιο αυτό, το οποίο λένε ότι παραβιάζει αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο στρατός της Βόρειας Κορέας εκτόξευσε δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς, που εκτιμάται ότι ήταν πύραυλοι κατά πλοίων, το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη εφημερίδα Chosun Ilbo, η οποία επικαλείται κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Η εκτόξευση πιστεύεται ότι είχε στόχο την αναβάθμιση των πυραυλικών δυνατοτήτων [της Βόρειας Κορέας] και ότι δεν σχετίζεται άμεσα με την εκτόξευση του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς», σχολίασε ένας αξιωματικός του στρατού της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με την εφημερίδα. Παρόμοιες πληροφορίες δημοσίευσε και η εφημερίδα JoongAng Ilbo.

Το νοτιοκορεάτικο γενικό επιτελείο απέφυγε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα κατά την πάγια πολιτική του να μην τοποθετείται επίσημα για ζητήματα που άπτονται της δραστηριότητας των υπηρεσιών πληροφοριών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.