Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Σχέδιο μεταβίβασης της εξουσίας στη Συρία προτείνει ο Ομπάμα

Ο πρόεδρος Ομπάμα πρότεινε να εφαρμοστεί στη Συρία σχέδιο μεταβίβασης της εξουσίας όπως στην Υεμένη, σύμφωνα με δημοσίευμα.


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στην πιθανότητα μεταβίβασης της εξουσίας στη Συρία όπως στην περίπτωση της Υεμένης κατά την πρόσφατη διάσκεψη της Ομάδας των Οκτώ (G8), σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Σύμφωνα με αξιωματούχους που διατήρησαν την ανωνυμία τους, ο Ομπάμα πρότεινε την ιδέα αυτή στο Ρώσο πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ για μεταβίβαση της εξουσίας από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Στην Υεμένη, ο πρόεδρος Άλι Αμπντάλα Σάλεχ παραιτήθηκε ύστερα από καθυστερήσεις με βάση μια συμφωνία που εν μέρει συνήφθη από το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου.
Η εφημερίδα έγραψε ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ομπάμα, Τόμας Ντόνιλον, επίσης πρότεινε κάτι ανάλογο στον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα πριν από τρεις εβδομάδες και ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα το θέσει στον Ρώσο ομόλογό του στη συνάντησή τους τον επόμενο μήνα - την πρώτη από τότε που ο Πούτιν επανεξελέγη στην προεδρία.
Η Ρωσία, ένας από τους λίγους εναπομείναντες συμμάχους της Δαμασκού, έχει επανειλημμένως ασκήσει βέτο στα μέτρα κατά της Συρίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.