Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Σούζαν Ράις: «Οδυνηρή» αποτυχία του ΟΗΕ στη Συρία

Η Ουάσινγκτον εκφράζει τη λύπη της για μια «αποτυχία που πονά» του ΟΗΕ στη Συρία.
Η πρέσβειρά των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις εξέφρασε τη λύπη της για την «αποτυχία που πονά» των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία και επανέλαβε την έκκληση για επιβολή κυρώσεων ώστε να ασκηθεί πίεση στη Συρία.
«Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας φαίνεται ανίκανο να προστατεύσει τον συριακό λαό από τις ωμότητες της κυβέρνησής του», τόνισε η Ράις και πρόσθεσε πως η αιματηρή καταστολή που εφαρμόζει η Δαμασκός «είναι σήμερα περισσότερο επιλήψιμη, αλλά και επικίνδυνη για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια» .
«Πρέπει να πάρουμε αποτελεσματικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων και των κυρώσεων στο πλαίσιο του άρθρου 7 για να ασκήσουμε πίεση», συμπλήρωσε η Αμερικανίδα διπλωμάτης μιλώντας σε συζήτηση στα Ηνωμένα Έθνη με θέμα την προστασία των πολιτών στις εμπόλεμες ζώνες.
Ο Βρετανός ομόλογός της Μαρκ Λάιλ Γκραντ ζήτησε από την πλευρά του «αποφασιστικές ενέργειες για να αναγκαστεί το συριακό καθεστώς» να σταματήσει τις βιαιότητες και να εφαρμόσει το σχέδιο Αναν.
«Η διεθνής κοινότητα δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό» στη Συρία. Τώρα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο το Συμβούλιο Ασφαλείας να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα στις συριακές αρχές», υπογράμμισε ο Γάλλος πρεσβευτής Ζεράρ Αρό.
Σήμερα ένας από τους αναπληρωτές του Κόφι Αναν, ο Νάσερ αλ-Κίντουα θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας έκθεση για την κατάσταση στη Συρία.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.