Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Προβάδισμα του υποψηφίου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο

Ο υποψήφιος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προηγείται, σύμφωνα με πηγή της επιτροπής επιτήρησης των εκλογών. Αντιπαράθεση των δύο αντιπάλων για την πρώτη θέση.


Μέλος της επιτροπής επιτήρησης των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο υποψήφιος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προηγείται, αλλά πρόσθεσε ότι η καταμέτρηση πρέπει να ολοκληρωθεί, ύστερα από την κίνηση του αντιπάλου του, Αχμαντ Σαφίκ, να αμφισβητήσει τη νίκη του.
"Τα αποτελέσματα που εμφανίστηκαν από το επιτελείο του Μόρσι στην ιστοσελίδα του και τον δείχνουν να προηγείται αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό τα αποτελέσματα της καταμέτρησης της εκλογικής επιτροπής», δήλωσε στο Ρόιτερς η ίδια πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Νίκη «ανακοίνωσαν» οι Αδελφοί Μουσουλμάνο
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο υποψήφιός της Μοχάμεντ Μόρσυ, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, τις πρώτες μετά από την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο του 2011. Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είχαν ανακοινώσει λίγο νωρίτερα ότι ο υποψήφιός τους Μοχάμεντ Μόρσι νίκησε στις προεδρικές εκλογές. «Ο γιατρός Μοχάμεντ Μόρσι είναι ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας που εκλέγεται από το λαό», δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, η πολιτική πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων, των οποίων ηγείται ο Μόρσι. Ο διευθυντής της προεκλογικής του εκστρατείας Αχμαντ Αμπντελατί δήλωσε στον Τύπο, ότι ο Μόρσι έλαβε το 52,5% των ψήφων έναντι 47,5% για τον Σαφίκ
Το στρατόπεδο του Σαφίκ αμφισβητεί τη νίκη των Αδελφών Μουσουλμάνων
Ωστόσο, το στρατόπεδο του υποψηφίου Αχμαντ Σαφίκ απέρριψε σήμερα τη νίκη που διεκδικεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα στις πρώτες προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.
"Απορρίπτουμε πλήρως τη νίκη αυτή», δήλωσε στον Τύπο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Σαφίκ, ο Μαχμούντ Μπαρακέχ.
"Μας προκαλεί κατάπληξη η περίεργη συμπεριφορά που έρχεται να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών», πρόσθεσε τονίζοντας ότι το στρατόπεδο του Σαφίκ διαθέτει στοιχεία που δείχνουν τον τελευταίο πρωθυπουργό του Μουμπάρακ να επικρατεί στην καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο.
Πηγή: ΑΜΠΕ

1 σχόλιο:

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.