Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Πενταρά




Στις 14 και 15 Ιουνίου παρουσιάστηκε το βιβλίο του αντιστράτηγου εν αποστρατεία Ανδρέα Πενταρά «Λανθασμένες επιλογές στην Άμυνα και Ασφάλεια της Κύπρου» (Εκδόσεις Επιφανίου), στην Πάφο και Λευκωσία, αντίστοιχα. Η παρουσίαση του βιβλίου στην Πάφο συνδιοργανώθηκε από το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ) και το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Πάφου και στη Λευκωσία από το ΚΥΚΕΜ. Το βιβλίο παρουσίασαν, ο διευθυντής του ΚΥΚΕΜ Χρήστος Ιακώβου, ο υποστράτηγος ε.α. Ιωάννης Παρίσης, ο αντιστράτηγος ε.α. Φοίβος Κλόκκαρης και ο πρώην υπουργός άμυνας Σωκράτης Χάσικος.

Οι παρουσιαστές του βιβλίου τόνισαν ιδιαίτερα ότι μέσα από το βιβλίο καταδεικνύονται οι κίνδυνοι κατά του ελληνισμού της Κύπρου που απορρέουν από την τουρκική στρατηγική στοχοθεσία στο Κυπριακό, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1950 και εντεύθεν. Επίσης, τονίστηκαν οι συγκεκριμένες προτάσεις του συγγραφέα για αλλαγή στρατηγικής της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατ’ επέκταση των επιλογών της στην πιο κρίσιμη πτυχή του Κυπριακού που είναι η ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.