Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τηλεχειριζόμενη βόμβα εξερράγη στο Πακιστάν


Reuters
ΠΕΣΑΒΑΡ. Οκτώ Πακιστανούς στρατιώτες σκότωσε χθες η έκρηξη τηλεχειριζόμενης βόμβας στις ταραχώδεις φυλετικές περιοχές του Πακιστάν. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μπαρά, τη μεγαλύτερη της φυλετικής περιοχής του Περάσματος Κάιμπερ στα σύνορα με το Αφγανιστάν, όπου μαχητές των Ταλιμπάν και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων έχουν βρει καταφύγιο. «Τουλάχιστον οκτώ άνδρες -μεταξύ τους και ένας αξιωματικός- βρήκαν τον θάνατο και ακόμη τρεις τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, που είχε στόχο την οχηματοπομπή της παραστρατιωτικής συνοριακής φρουράς», ανέφερε χθες εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων. Οι επτά ημιαυτόνομες φυλετικές περιοχές του Πακιστάν χαρακτηρίζονται από την Ουάσιγκτον ως οι πλέον επικίνδυνες στον κόσμο.
Στο μεταξύ, στο Ισλαμαμπάντ μετέβη χθες ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στρατηγός Τζον Αλεν, για να έχει συναντήσεις με αξιωματούχους της πακιστανικής κυβέρνησης. Στις συζητήσεις αυτές, ο στρατηγός Αλεν αναμένεται να ζητήσει από το Ισλαμαμπάντ την αντιμετώπιση των διασυνοριακών επιδρομών μαχητών του δικτύου Χακανί, θεωρούμενων υπεύθυνων για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καμπούλ. Ο στρατηγός Αλεν επρόκειτο να συναντηθεί χθες με τον στρατηγό Ασφάκ Καγιανί, αρχηγό του πακιστανικού στρατού. Οι ΗΠΑ θέλουν να εξασφαλίσουν τη συνεργασία του Πακιστάν για την πάταξη του δικτύου Χακανί, που συνεργάζεται από το Πακιστάν με την Αλ Κάιντα και θεωρείται υπεύθυνο για πολλές εντυπωσιακές τρομοκρατικές ενέργειες στο Αφγανιστάν. Πιο πρόσφατη από αυτές υπήρξε η επίθεση εναντίον θερέτρου έξω από την Καμπούλ την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία είκοσι άνθρωποι σκοτώθηκαν ύστερα από δωδεκάωρη πολιορκία αφγανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων. Το Πακιστάν, όμως, ζητεί από την Καμπούλ και την Ουάσιγκτον να αντιμετωπίσουν το κύμα εξτρεμιστικών επιθέσεων, όπως η χθεσινή, που οργανώνονται επί αφγανικού εδάφους, προτού πλήξουν τους στόχους τους στο Πακιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.