Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η Ρωσία κάλεσε τον Άναν για διαβουλεύσεις για τη συριακή κρίση


Φοιτητές διαδηλώνουν στο Χαλέπι
Η Ρωσία κάλεσε τον Κόφι Άναν, ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία, να επισκεφθεί τη χώρα για «διαβουλεύσεις» για τη συριακή κρίση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχει λάβει την πρόσκλησή μας», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Άναν δέχθηκε την πρόσκληση.

Στο μεταξύ εκατοντάδες φοιτητές διαδήλωσαν σήμερα στο πανεπιστήμιο του Χαλέπι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στις συριακές πόλεις που είναι περικυκλωμένες από τον στρατό, όπως ανακοίνωσε μία μη κυβερνητική οργάνωση και ακτιβιστές.

«Αντικαθεστωτικοί φοιτητές διαδήλωσαν στο τμήμα μηχανικών του πανεπιστημίου του Χαλέπι με τη συμμετοχή φοιτητών και από άλλα τμήματα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φάρες αλ Χάλαμπι, μέλος της «Ένωσης των ελεύθερων φοιτητών».

Οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα υποστήριξης στις πόλεις που είναι περικυκλωμένες από τον συριακό στρατό και υπέρ του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν για να διαλύσουν μία διαδήλωση περισσοτέρων από 2.000 φοιτητών» στο πανεπιστήμιο στο Χαλέπι, επιβεβαίωσε από την πλευρά του το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.