Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Απειλή νέου εμφυλίου στη Λιβύη

Ο Αμπντελτζαλίλ απειλεί να καταφύγει στη βία κατά της αυτονόμησης της ανατολικής Λιβύης.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης Μούσταφα Αμπντελτζαλίλ απείλησε σήμερα να καταφύγει στη βία για να εμποδίσει οποιαδήποτε αυτονόμηση των ανατολικών περιοχών της χώρας, την οποία κήρυξαν χθες αρχηγοί φυλών και ένοπλων οργανώσεων.

«Δεν είμαστε προετοιμασμένοι για μια διαίρεση της Λιβύης», δήλωσε ο Αμπντελτζαλίλ σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, καλώντας σε διάλογο τους αδελφούς της περιφέρειας της Κυρηναϊκής και προειδοποιώντας τους για τα «υπολείμματα» του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.

«Θα έπρεπε να γνωρίζουν πως στοιχεία που έχουν διεισδύσει στις τάξεις τους και υπολείμματα του καθεστώτος του (πρώην ηγέτη Μουάμαρ) Καντάφι επιχειρούν να τους χρησιμοποιήσουν και είμαστε έτοιμοι να τους αποτρέψουμε, ακόμη και με τη βία», τόνισε ο Αμπντελτζαλίλ.

Ο επικεφαλής των μεταβατικών αρχών έκανε τις δηλώσεις αυτές ενώ βρισκόταν στη Μισράτα (210 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης) για να ανακοινώσει πως ολοκληρώθηκε η σύνταξη του εθνικού χάρτη που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα χρησιμεύσει ως πρότυπο για το μελλοντικό Σύνταγμα της Λιβύης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.