Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Απάντηση του πυροβολικού της Τουρκίας στη Συρία

Συριακή οβίδα έπεσε κοντά στο τουρκικό χωριό Μπεζασλάν.
Το τουρκικό πυροβολικό απάντησε σήμερα σε επίθεση με συριακή οβίδα στο τουρκικό έδαφος από την οποία δεν προκλήθηκαν θύματα, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Η συριακή οβίδα έπεσε κοντά στο τουρκικό χωριό Μπεζασλάν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Χατάι, στην περιοχή των συνόρων, μετέδωσε το πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο σημειώνονται συγκρούσεις ανάμεσα στους αντάρτες και τις δυνάμεις του 'Ασαντ στη συριακή πόλη Χαράμ.
Η Τουρκία απαντά συστηματικά κάθε φορά που το έδαφός της δέχεται επιθέσεις από το συριακό πυροβολικό, μετά το θάνατο πέντε Τούρκων στις 3 Οκτωβρίου σε μια τέτοια επίθεση. Στις 19 Οκτωβρίου, το τουρκικό πυροβολικό απάντησε δυο φορές όταν συριακές οβίδες έπεσαν σε ένα άδειο στρατόπεδο στην επαρχία Χατάι. Η τετραήμερη εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ ανταρτών και καθεστώτος στη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Αΐντ αλ-'Αντχα, έλαβε οριστικό τέλος το Σάββατο.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.