Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Λιβύη: Στη δημιουργία επίλεκτης μονάδας καταδρομών θα βοηθήσουν οι ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βοηθήσουν στη δημιουργία επίλεκτης στρατιωτικής δύναμης στη Λιβύη που θα αντιμετωπίσει τη δράση των εξτρεμιστικών ένοπλων οργανώσεων.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιταχύνουν τα σχέδια συνδρομής της κυβέρνησης της Λιβύης για τη σύσταση επίλεκτης ομάδας κρούσης που θα αντιμετωπίσει εξτρεμιστικές οργανώσεις, όπως εκείνη που πραγματοποίησε την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη, και τη δράση των οργανωμένων ένοπλων ομάδων στη χώρα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των New York Τimes.
Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα εξασφάλισε τον περασμένο μήνα πόρους ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων από τα κονδύλια του Πενταγώνου για τις επιχειρήσεις και την βοήθεια κατά της τρομοκρατίας που προορίζεται για το Πακιστάν για τη σύσταση επίλεκτης ομάδας κρούσης που θα περιλαμβάνει 500 μέλη και είναι πιθανόν να εκπαιδευθεί από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο προϋπήρχε της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στη Βεγγάζη κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Λιβύη Κρίστοφερ Στίβενσον και τρία ακόμη μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής, αλλά η εφαρμογή του επισπεύδεται εξαιτίας της επιδείνωσης της κατάστασης στη Λιβύη.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.