Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Συγκρούσεις της αστυνομίας με σαλαφιστές στην Τυνησία

Ένας νεκρός σε συγκρούσεις της αστυνομίας με σκληροπυρηνικούς σαλαφιστές μουσουλμάνους.
Ένα άτομο έχασε τη ζωή του, όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τους σκληροπυρηνικούς σαλαφιστές μουσουλμάνους, στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, Τύνιδα.
Εκατοντάδες σαλαφιστές επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα για να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη ενός ομόθρησκού τους, ο οποίος κατηγορείται για επίθεση με μαχαίρι κατά αξιωματικού της αστυνομίας.
«Ένα άτομο σκοτώθηκε όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν κατά σαλαφιστών που επιτέθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα», ανέφερε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο αυταρχικός πρόεδρος της Τυνησίας, Μπεν Αλί ανατράπηκε πέρυσι από λαϊκή εξέγερση που έφερε στην εξουσία κυβέρνηση υπό ισλαμικό μανδύα.
Με την πτώση του Μπεν Αλί και τις ελεύθερες εκλογές που ακολούθησαν, το μετριοπαθές ισλαμικό κίνημα Εναχντχά της Τυνησίας, σχημάτισε κυβέρνηση συνασπισμού με δύο μη θρησκευτικά κόμματα και έχει υποσχεθεί να μην προχωρήσει στην απαγόρευση του αλκοόλ, στην επιβολής της μαντίλας και στην εφαρμογή του σκληρού ισλαμικού νόμου Σαρία.
Όμως η μετριοπαθής ισλαμική ηγεσία, βρίσκεται υπό ασφυκτικό κλοιό πιέσεων από τους σκληροπυρηνικούς σαλαφιστές που ζητούν την εισαγωγή του ισλαμικού νόμου στην Τυνησία.
Ο ρόλος της θρησκείας στην κυβέρνηση και στην κοινωνία έχει αναδειχτεί ως το πιο διχαστικό θέμα στη χώρα της Βόρειας Αφρικής για σειρά δεκαετιών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.