Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Αντίθετοι σε παρέμβαση στη Συρία οι περισσότεροι Τούρκοι


Το 51% των Τούρκων αντίθετο σε μια παρέμβαση στη Συρία σε περίπτωση πτώσης του Άσαντ.
Η πλειοψηφία των Τούρκων είναι αντίθετη σε κάθε ανάμειξη της χώρας τους στις συριακές υποθέσεις σε περίπτωση πτώσης του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Το 51% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Τουρκία που μοιράζεται μακρά σύνορα με τη Συρία πρέπει να παραμείνει αμέτοχη χωρίς να ευνοήσει οποιαδήποτε πλευρά στη συριακή κρίση. Το 18% των Τούρκων που ρωτήθηκαν εκτιμούν ότι η χώρα τους πρέπει να παίξει μεσολαβητικό ρόλο μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών στη σύγκρουση.
Το 10% των Τούρκων πιστεύει ότι η Τουρκία πρέπει να στείλει στρατιώτες στη Συρία στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής δύναμης που θα τελεί υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ ή του ΟΗΕ.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Κέντρο Οικονομικών Μελετών και Ερευνών και Εξωτερικής πολιτικής Edam σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.500 ερωτηθέντων.
Η Τουρκία υποστήριξε τους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν το καθεστώς της Δαμασκού από το Μάρτιο του 2011 και έχει δεχτεί στο έδαφός της τουλάχιστον 100.000 Σύρους πρόσφυγες.
Η ένταση αυξήθηκε μεταξύ των δύο χωρών μετά τα συριακά πυρά που σκότωσαν πέντε Τούρκους πολίτες στις αρχές Οκτωβρίου σε μεθοριακή περιοχή, οι οποίες διατηρούσαν άλλοτε καλές σχέσεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.