Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Τρία νέα μέλη πληρώματος στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Το τριμελές πλήρωμα του διαστημικού σκάφους Σογιούζ έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Δύο Ρώσοι κοσμοναύτες και ένας βετεράνος αστροναύτης των ΗΠΑ έφθασαν την Πέμπτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αυξάνοντας τον αριθμό του πληρώματος στους έξι.
Ο διοικητής του διαστημικού σκάφους Σογιούζ, Όλεγκ Νοβίτσκι, ο μηχανικός πτήσης Ευγκένι Ταρλέκιν και ο Κέβιν Φορντ της NASA, έφτασαν στον Σταθμό μετά από δύο ημέρες ταξιδιού, στις 12:29 (ώρα Ισημερινού). Τους τρεις άντρες στο Σταθμό υποδέχτηκαν ο διοικητής Σουνίτα Γουίλιαμς, ο Ιάπωνας αστροναύτης Ακιχίκο Χοσίντε και ο κοσμοναύτης Γιούρι Μαλετσένκο. Ο αριθμός του πληρώματος αυξήθηκε και πάλι στους έξι.
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός - ένα έργο στο οποίο συμμετείχαν 15 έθνη και κόστισε περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια- από τις 16 Σεπτεμβρίου διέθετε τριμελές πλήρωμα, λόγω της συνήθους εναλλαγής του προγράμματος.
"Είναι υπέροχο να βλέπω και τους έξι σας σε τροχιά και να βλέπω τα χαμογελαστά πρόσωπά σας», είπε από τη Μόσχα ο Γούιλιαμ Γκερστενμάϊερ, διαχειριστής της NASA για τις διαστημικές πτήσεις.
Το διαστημικό σκάφος Σογιούζ, στο οποίο επέβαινε το τριμελές πλήρωμα, απογειώθηκε την Τρίτη από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.