Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Εννέα νεκροί σε συγκρούσεις του τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού στρατού και Κούρδων ανταρτών.
Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία στη διάρκεια διαφορετικών επεισοδίων που σημειώθηκαν τη νύχτα, μεταξύ αυτών έξι μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και τρεις Kούρδοι αντάρτες, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.
Τρία μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας και τρία μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών σε έναν αυτοκινητόδρομο στην επαρχία Χακάρι, στα σύνορα με το Ιράν και το Ιράκ, δήλωσαν πηγές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Σε άλλο επεισόδιο στην επαρχία Μπιτλίς, βορειοδυτικά της Χακάρι, τρεις χωροφύλακες ενός κουρδικού χωριού σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους αντάρτες, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη. Ένας Τούρκος στρατιώτης και τρεις χωροφύλακες τραυματίστηκαν στο ίδιο επεισόδιο.
Οι χωροφύλακες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον των Κούρδων ανταρτών που δρουν στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.