Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΤΖΑΛΑΝ


Η ώρα της αλήθειας

Η ιστορία των Κούρδων, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και του ιδρυτή του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, οι ελληνοκουρδικές σχέσεις, το χρονικό της εξόδου του Οτζαλάν από τη Συρία, η ολιγόωρη διέλευσή του από την Αθήνα, η παραμονή του στη Μόσχα και τη Ρώμη, η επιστροφή του στη Ρωσία και ξανά η έλευσή του στην Αθήνα, εξιστορούνται με κάθε λεπτομέρεια στα πρώτα κεφάλαια του βιβλίου «Παράδοση Οτζαλάν: Η Ώρα της Αλήθειας», που έγραψε ο Σάββας Καλεντερίδης, ο άνθρωπος που συνόδευε τον Κούρδο ηγέτη για δεκαέξι συνολικά ημέρες.


Στη συνέχεια περιγράφονται οι συνθήκες της δεύτερης και καθοριστικής εισόδου του Οτζαλάν στην Ελλάδα, οι διαπραγματεύσεις στην Αθήνα, το ταξίδι στο Μινσκ, το τρακάρισμα στο φτερό του αεροσκάφους στην Κέρκυρα, η απογείωση για Ναϊρόμπι, οι εντολές που έδινε η Αθήνα στον πρέσβη Κωστούλα και τον Καλεντερίδη και οι δραματικές στιγμές που οδήγησαν στην παράδοση του Άπο στους Τούρκους.

Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου περιλαμβάνονται οι προσπάθειες που κατέβαλαν οι κύκλοι των υπευθύνων της τραγωδίας στην Αθήνα για να συσκοτίσουν την υπόθεση και να συγκαλύψουν τις ευθύνες εκείνων που «ενέδωσαν», σπιλώνοντας συνειδήσεις έντιμων ανθρώπων.

Η έκδοση είναι εμπλουτισμένη με αυθεντικά ντοκουμέντα και φωτογραφικό υλικό από την υπόθεση, ενώ με το βιβλίο δίδεται και έγχρωμος πρωτογενής χάρτης των ανά τον κόσμο κουρδικών πληθυσμών και του Κουρδιστάν, διαστάσεων 33x23 εκατοστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.