Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Δεν δώσαμε υπόσχεση για οικουμενικότητα


(12/12/2008)

Hürriyet 

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μπαμπατζάν είπε ότι δεν δόθηκε σε κανέναν υπόσχεση για την αλλαγή του καθεστώτος του Ορθόδοξου Πατριαρχείου “Φαναρίου” και για την αναγνώριση σε αυτό οικουμενικού χαρακτήρα. 

Για το θέμα είχε κατατεθεί ερώτηση στη Βουλή από τον Αντιπρόεδρο του MHP Μεχμέτ Εκιτζί, ο οποίος είχε ρωτήσει εάν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στην Τουρκία, η οποία έγινε μετά από 49 χρόνια, δόθηκαν ή όχι υποσχέσεις σε θέματα, όπως το χρονοδιάγραμμα της Ε.Ε. και το Πατριαρχείο “Φαναρίου”. Ο Μπαμπατζάν, στην απάντηση που έδωσε, τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία υπόσχεση της τουρκικής κυβέρνησης κατά την επίσκεψη Καραμανλή στην Τουρκία. 

Akşam (12/12/2008)

Θα χτυπήσει, αλλά δεν θα σκοτώσει


Η Τουρκία επιδιώκει να πάρει από τα όπλα, που ανέπτυξαν οι ΗΠΑ για να τα χρησιμοποιήσουν στο Ιράκ. Αποκαλύφθηκε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο σχετικά με το θέμα αυτό. Το εν λόγο όπλο, το οποίο εκπέμπει ήχο ή φως, εξουδετερώνει προσωρινά το στόχο. Σκοπός του όπλου αυτού είναι η παρεμπόδιση της απειλής, με τρόπο που να μην προκαλείται παράπλευρη ζημία. Τα όπλα αυτά επιλέγονται περισσότερο για την περίπτωση καταστολής κοινωνικών γεγονότων.

Το άτομο, το οποίο δέχεται χτύπημα με όπλο αυτού του είδους, υφίσταται μερική παράλυση, αλλά δεν μπορεί να υποστεί μόνιμη ζημία και επανέρχεται μετά από λίγο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.