Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ DAVUTOĞLU ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΖΟΡΤΖΤΑΟΥΝ



O υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu,δήλωσε ότι η Τουρκο-αμερικανική στρατηγική συνεργασία θα επιφέρει περισσότερη ειρήνη, ευημερία και σταθερότητα στις ευαίσθητες περιοχές στην περιφέρεια της Αφρικής-Ευρώπης και Ασίας.Ο Τούρκος υπουργός ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για επίσημη επίσκεψη απεύθυνε λόγο προς τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Τζόρτζτάουν.
Ο Davutoğlu δήλωσε ότι μερικοί σχολιάζοντας την Τουρκία αναλύουν λάθος την συνολική εικόνα και τη διαδικασία.

Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε πως το γεγονός ότι στο μυαλό των ανθρώπων υπάρχει μια και μοναδική εικόνα όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας απέναντι στο Ιράν, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή μπορεί να τους οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα.


Ο Davutoğlu αφού έκανε νύξη στη σημασία των διαφορετικών όψεων των πραγμάτων και των μεταβολών στην εξωτερική πολιτική σημείωσε πως δεν πρόκειται να κάνουμε μια σωστή ανάλυση δίχως να κατανοήσουμε αυτές τις μεταβολές.

Στο θέμα της πορείας ο Davutoğlu δήλωσε ότι οι αναλύσεις εξωτερικής πολιτικής που γίνονται χωρίς να ληφθούν υπόψη οι αλλαγές στην οικονομική και κοινωνική ζωή θα στερείται από ένα βασικό παράγοντα.

Ακόμα εξέφρασε την ανάγκη που υπάρχει από μια παγκόσμια αναδιοργάνωση και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό η Τουρκία προσπαθεί να αναθεωρήσει την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία της.

Ο Ahmet Davutoğlu τις βραδινές ώρες θα παραστεί στην τελετή του περιοδικού Foreign Policy η οποία φέτος διοργανώνεται για δεύτερη φορά και θα παραλάβει το βραβείο του περιοδικού ως ένας από τους 100 σημαντικότερους διανοουμένους του κόσμου.


http://www.trtgreek.com/trtworld/gr/newsDetail.aspx?HaberKodu=4596298b-05ae-4f28-a04a-36ec9d5f4584

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.