Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Τσεχία: Το Κόμμα των Πειρατών φτιάχνει το δικό του «WikiLeaks»

Το Κόμμα των Πειρατών της Τσεχικής Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη την δημιουργία του PirateLeaks.cz, της δικής του εκδοχής του WikiLeaks, οργανισμού που δημοσιοποιεί διαβαθμισμένα έγγραφα που περιέχουν αποκαλυπτικές πληροφορίες.

Οι ιδρυτές του ιστοτόπου ανέφεραν ότι έχουν στόχο να ρίξουν φως στις ενέργειες Τσέχων γραφειοκρατών και κυβερνητικών στελεχών δημοσιοποιώντας έγγραφα τα οποία αποκρύπτονται από τους πολίτες.

Υποσχέθηκαν να διατηρήσουν τις ταυτότητες όσων διαρρέουν τέτοια έγγραφα μυστικές και να τους δώσουν οδηγίες για το πώς να «ανεβάσουν» ή να τους στείλουν τα διαβαθμισμένα έγγραφα.

Ο ιστότοπος (που προς το παρόν λειτουργεί μόνο στην τσεχική γλώσσα) μέχρι στιγμής, έχει δημοσιοποιήσει μια πρόταση για την τροποποίηση του νομικού πλαισίου όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα στη χώρα, την οποία το Κόμμα των Πειρατών είχε ζητήσει επανειλημμένως αλλά ανεπιτυχώς να δημοσιοποιήσει το υπουργείο Πολιτισμού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (22/12/2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.