Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Πετρέλαιο: Το μεγάλο δίλημμα της Αθήνας

του Μιχαήλ Γελαντάλι
http://www.euro2day.gr
Με επιφύλαξη υποδέχθηκαν οι επιχειρηματικοί κύκλοι την εισηγητική έκθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο νομοσχέδιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, που παρουσιάσθηκε την προηγούμενη Τρίτη. Στο σχετικό θέμα του euro2day μπορούμε να έχουμε πληρέστερη ενημέρωση τουλάχιστον της επίσημης θέσης της αρμόδιας υπουργού και της κυβέρνησης.

Κορυφαίος επιχειρηματίας του κλάδου διερωτάτο τι άλλαξε από πέρυσι τον Δεκέμβριο, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε πως «…δεν έχουμε πετρέλαιο ή έστω όσο έχουμε βρει είναι ελάχιστο» (σχετικό video της ΝΕΤ από την Σύνοδο Κορυφής πέρυσι -11/12- στις Βρυξέλλες) μέχρι σήμερα που το αρμόδιο υπουργείο δηλώνει, πως «…η χώρα διαθέτει πετρελαϊκό δυναμικό» διακινδυνεύοντας μάλιστα την εκτίμηση πως «…τα κοιτάσματα θα μπορούσαν να καλύπτουν το ένα τρίτο των ενεργειακών αναγκών της χώρας για τα επόμενα 30 χρόνια».

Πρακτικά το ΥΠΕΚΑ μέσα σε ένα χρόνο αναθεωρεί άρδην τις επιφυλακτικές εκτιμήσεις του Γ. Παπαναδρέου λέγοντας μάλιστα πως τα κοιτάσματα μπορούν να αποδώσουν περί τα 40 εκατ. βαρέλια ετησίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.