Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ντιγιαρμπακίρ: Το πραγματικό πρόσωπο του Τουρκικού Κράτους

Toυλάχιστον πέντε Κούρδοι τραυματίστηκαν σε βομβιστική επίθεση εναντίον μιας διαδήλωσης στο Σιλβάν της επαρχίας Ντιγιαρμπακίρ, δύο εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ένας άγνωστος άνδρας έριξε χειροβομβίδα προς το πλήθος που διαδήλωνε για την 10 επέτειο απο την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση (σε είκοσι τουρκικές φυλακές) στις 19 Δεκεμβρίου 2000 κατά των αριστερών κρατουμένων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 32 ανθρώπων (ανάμεσα τους και δύο στρατιώτες) και εκατοντάδες τραυματίες.Οι κρατούμενοι διαμαρτυρόνταν για τις συνθήκες κράτησης τους και για την μεταφορά τους σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.


Ο Abdullah Eflatun, τοπικό ηγετικό στέλεχος του BDP στο Σιλβάν, υποστήριξε πως η χειροβομβίδα ρίχτηκε στο πλήθος από αστυνομικούς. Μετά την έκρηξη, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αντλίες νερού και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν το πλήθος.

Ο αρχηγός του κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας, Selahetim Demirtas και ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ Οσμάν Μπαϊντεμίρ έφτασαν στην πόλη, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση και να αποτραπεί η κλιμάκωση των συγκρούσεων.

Ανάλογες διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας όπως τα Αδανα την Αγκυρα , το Βάν.

Diyarbakır'da Bdp Gösterilerinde Patlama - Video izle - Klips.Net
firatnews.com,bianet.org,news.am/eng

Πηγή :http://infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.