Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Το Ισραήλ εγκατέστησε αντιαεροπορικούς πυραύλους στη Χάιφα



Συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων "Πάτριοτ" εγκατέστησαν τις τελευταίες ώρες οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή της Χάιφας, πολύ λίγο αφότου (το Σάββατο) μη επανδρωμένο αεροπλάνο εισήλθε σε μεγάλο βάθος μέσα στον ισραηλινό εναέριο χώρο.


Ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων τόνισε ότι, "οι σχετικές δημοσιευμένες πληροφορίες ευσταθούν και οι εγκατεστημένοι αμερικανικοί Πάτριοτ είναι ικανοί να καταρρίψουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη". 'Αλλη πηγή του Γενικού Επιτελείου σχολίασε ζητώντας την ανωνυμία της ότι "οι συστοιχίες Πάτριοτ μεταφέρονται εκεί, όπου προκύπτει η ανάγκη".

Οι πρώτοι αμερικανικοί Πάτριοτ δόθηκαν στο Ισραήλ στον πρώτο πόλεμο στον Κόλπο (1991) . Στη συνέχεια, χρησιμοποιήθηκαν πολύ το θέρος 2006 στον τότε "ισόπαλο" πόλεμο των 33 ημερών του εβραϊκού κράτους, με αντίπαλο την Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.