Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Κινεζικά σκάφη στα χωρικά ύδατα των διαφιλονικούμενων νησιών Σενκάκου/ Ντιαογιού

Τέσσερα κινεζικά πλοία στα χωρικά ύδατα των διαφιλονικούμενων νησιών.
Τέσσερα κινεζικά πλοία εισήλθαν σήμερα στα χωρικά ύδατα των νησιών που διοικούνται από την Ιαπωνία, αλλά διεκδικεί το Πεκίνο στην ανατολική θάλασσα της Κίνας, ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή.
Τα τέσσερα πλοία θαλάσσιας επιτήρησης εισήλθαν στα χωρικά ύδατα λίγο με τις 12:30 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδας), διευκρίνισε η ιαπωνική ακτοφυλακή, που ζήτησε από τα πλοία αυτά να απομακρυνθούν από την περιοχή.
"Τα σκάφη περιπολίας τους ζήτησαν να απομακρυνθούν από τα χωρικά ύδατα, αλλά δεν υπήρξε απάντηση», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ιαπωνικής ακτοφυλακής.
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται πως άλλα δύο κινεζικά σκάφη, της Υπηρεσίας Αλιείας, πλέουν στην περιοχή χωρίς να παραβιάζουν τα χωρικά ύδατα.
Η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες κλιμακώθηκε μετά την εθνικοποίηση από την Ιαπωνία, στις αρχές Σεπτεμβρίου, των νησιών που το Τόκιο ονομάζει Σενκάκου και το Πεκίνο Ντιαογιού.
Τα πέντε αυτά νησιά, που επίσης διεκδικεί και η Ταϊπέι βρίσκονται 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των ακτών της Ταϊβάν και 400 χιλιόμετρα δυτικά της Οκινάουα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.