Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Συμπλοκές κατά τη δίκη της Εργκένεκον

Επεισόδια έφεραν αντιμέτωπους διαδηλωτές και τις δυνάμεις ασφαλείας σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, κατά την επανάληψη της αμφιλεγόμενης δίκης σχεδόν 300 προσώπων που κατηγορούνται ότι συνωμότησαν για να ανατρέψουν την ισλαμιστικών καταβολών συντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας, αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
Οι χωροφύλακες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και εκτοξευτήρες ύδατος για να διαλύσουν μερικές εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί, έπειτα από έκκληση ενώσεων και πολιτικών κομμάτων, μπροστά από το συγκρότημα των φυλακών του Σιλιβρί (Σηλυβρία), για να καταγγείλουν τη διεξαγωγή της 276ης ακροαματικής συνεδρίασης αυτής της δίκης που άρχισε τον Οκτώβριο του 2008.
Ένας βουλευτής του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, σοσιαλδημοκρατικό), τραυματίσθηκε κατά τα επεισόδια αυτά, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Το δικαστήριο πρόκειται να ακούσει προσεχώς την τελική αγόρευση του εισαγγελέα εναντίον των περίπου 300 προσώπων, αξιωματικών, «νονών» του υποκόσμου ή δημοσιογράφων, που διώκονται με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Μεταξύ των υπόπτων αυτής της συνωμοσίας, η οποία πήρε το όνομα Εργκένεκον από το μυθικό τόπο της κεντρικής Ασίας από τον οποίο φέρεται ότι προήλθε ο τουρκικός λαός, περιλαμβάνεται ένας πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου του τουρκικού στρατού, ο στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.