Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τυνησία: Κυβέρνηση τεχνοκρατών και εκλογές υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός




Ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Χαμάντι Τζεμπαλί υποσχέθηκε να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών ώστε οι χώρες να οδηγηθούν σε νέες εκλογές, μετά τη δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης Σόκρι Μπελάιντ που προκάλεσε ταραχές και επιθέσεις σε γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.
Εξαγριωμένοι διαδηλωτές την Τετάρτη έστησαν οδοφράγματα στο κέντρο της Τύνιδας, και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, ενώ τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένου, του Λαϊκού Μετώπου του Μπελάιντ, ανακοίνωσαν ότι αποσύρονται από τη Βουλή.
Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε στο στήθος από πέτρα στην Τύνιδα, ενώ ένα ασθενοφόρο που μετέφερε τη σορό του Μπελάιντ στο κέντρο της Τύνιδας συνοδεύτηκε από πλήθη.
Σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, την επομένη του θανάτου του Μπελάιντ, ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Χαμαντί Τζεμπαλί, δήλωσε ότι θα σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση, χωρίς πολιτικά στελέχη, ενόψει των νέων εκλογών.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.