Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

«Ασφαλή διαφυγή» προσφέρει ο Ενρτογάν στα μέλη του ΡΚΚ

05.02.2013
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan επανέλαβε χθες ότι ο τουρκικός στρατός δεν θα πραγματοποιήσει επιχειρήσεις εναντίον του PKK, εφόσον αποφασιστεί η παράδοση των όπλων και συμφωνηθεί η αποχώρηση από το τουρκικό έδαφος.




«Εάν παραδώσουν τα όπλα και εγκαταλείψουν τη χώρα, θα τους βοηθήσουμε να αποχωρήσουν με ασφάλεια, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν», είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Οι συνομιλίες που λαμβάνουν χώρα με το πολιτικό κομμάτι του PKK, δεν θα πρέπει να συγχέονται με τον αγώνα εναντίον της οργάνωσης, τελικός σκοπός του οποίου είναι η παράδοση των όπλων, ανέφερε σε δήλωσή του ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Bülent Arınç στις 2 Φεβρουαρίου, σε συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη.

Στην ίδια συνεδρίαση συμμετείχαν και ο Υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, ο Υπουργός Εσωτερικών  Muammer Güler, ο Αρχηγός του Στρατού Necdet Özel και ο ανώτατος αξιωματούχος των Μυστικών Υπηρεσιών, Hakan Fidan.


Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.