Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Σ.Αραβία: Αποκάλυψη αμερικανικής βάσης για αποστολές UAVΚρυφή αεροπορική βάση μέσω της οποίας εξαπολύει επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών διαθέτει η CIA στη Σαουδική Αραβία, όπως αποκάλυψαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Επισήμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν σχεδόν το σύνολο των στρατευμάτων που διέθεταν στη Σαουδική Αραβία το 2003, αφήνοντας στο Σουνιτικό βασίλειο μονάχα τα μέλη της Στρατιωτικής Εκπαιδευτικής Αποστολής. Μεταξύ του 1991 και του 2003 οι ΗΠΑ διατηρούσαν στην Σαουδική Αραβία δύναμη 5.000 έως 10.000 ανδρών.
Η κατασκευή της βάσης εγκρίθηκε το 2009 και ολοκληρώθηκε το 2011, σύμφωνα με τους New York Times, προκειμένου να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μελών του βραχίονα της Αλ-Κάιντα που επιχειρεί στην Υεμένη. Ο εν λόγω βραχίονας θεωρείται η πλέον επικίνδυνη και σκληραγωγημένη πτέρυγα της οργάνωσης από την Ουάσιγκτον.
Όπως μεταδίδει το BBC, τα αμερικανικά ΜΜΕ γνώριζαν για την ύπαρξη της βάσης από τα τέλη του 2011.
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.