Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κολέγιο εκπαιδεύει πιλότους για την κάλυψη των αναγκών του νέου αεροδρομίου της Τουρκίας

05.02.2013
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, το πανεπιστήμιο της Τουρκικής Αεροναυτικής Ένωσης - THK (Turkish Aeronautical Association), πρόκειται να εκπαιδεύσει χιλιάδες πιλότους, φροντιστές καμπίνας και τεχνικούς αεροσκαφών, προκειμένου να εργαστούν στο υπό κατασκευή τρίτο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.




Σημειώνεται ότι, το εν λόγω αεροδρόμιο σχεδιάζεται από τους Τούρκους να αποτελέσει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο.

Αμέσως μετά την είδηση, ότι το νέο αεροδρόμιο αναμένεται να δημιουργήσει 120.000 νέες θέσεις εργασίας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου δήλωσε ότι η σχολή του δύναται να παράσχει εκπαίδευση σε φοιτητές που θα απασχοληθούν μελλοντικά με το συγκεκριμένο τομέα. Τόνισε παράλληλα, ότι το έργο αυτό πρόκειται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, καθώς η τουρκική αεροπορία έχει παρουσιάσει αύξηση στο μέγεθός της, κατά 500%, μόνο την τελευταία δεκαετία, με το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται στον αεροπορικό τομέα, να αυξάνεται συνεχώς.

Ο ίδιος έπλεξε το εγκώμιο στο πανεπιστήμιό του, λέγοντας ότι μέσα από την εκπαίδευση που παρέχει, εναρμονίζεται και ακολουθεί πλήρως τα διεθνή πρότυπα, ενώ επεσήμανε ότι το αεροδρόμιο που θα κατασκευαστεί αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το ίδρυμα, καθώς μέχρι το 2030 θα χρειαστούν παγκοσμίως 400.000 πιλότοι, 600.00 φροντιστές καμπίνας και 600.000 μηχανικοί συντήρησης αεροσκαφών, θέσεις που πρόκειται να καλυφθούν και από τους αποφοίτους του THK.


Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.