Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Ιράν: Οι μεγάλες δυνάμεις δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει συμφωνία στις συνομιλίες

Το Ιράν θα διατυπώσει ένα πακέτο εκτενών προτάσεων στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Press TV της χώρας.
Η ίδια πηγή διευκρίνισε πως οι προτάσεις είναι πιθανόν να αλλάξουν αναλόγως με τις προσφορές που θα δεχτεί η Τεχεράνη από τις δυτικές δυνάμεις.
Λίγο νωρίτερα, οι μεγάλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξει συμφωνία που θα άρει το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, οι οποίες άρχισαν σήμερα στο Αλμάτι του Καζακστάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον.
«Είναι σαφές πως δεν περιμένει κανείς να φύγει από το Αλμάτι με μια ολοκληρωμένη συμφωνία», τόνισε ο Μάικλ Μαν, λίγο μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο Τετάρτη.
Η Άστον είναι επικεφαλής των επαφών της ομάδας των 5+1 με το Ιράν.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.