Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Davutoğlu κατά του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών

05.02.2013
Κατά τη συμμετοχή του στη 49η Συνδιάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Ahmet Davutoğlu, κατέκρινε τη στάση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς το τελευταίο έλαβε σε σύντομο χρονικό διάστημα την απόφαση για επέμβαση στο Mali, εν αντιθέσει με την καθυστερημένη απόκρισή του για τη λήξη του εμφύλιου πολέμου στην Συρία, που μετρά πλέον 22 μήνες.




Παράλληλα, ο Davutoğlu, ορμώμενος από την κρίση στην Συρία, αναφέρθηκε στην ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας, δεδομένου ότι το τελευταίο λαμβάνει αποφάσεις για χώρες στην Αφρική και την Μέση Ανατολή, οι οποίες δεν εκπροσωπούνται στο συγκεκριμένο όργανο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, μεταξύ της ομάδας των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (Κίνα, Ρωσία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο) και της Γερμανίας, θα πρέπει να ενταχθούν η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία.

Τέλος, αναφορικά με την βομβιστική επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα, ο Davutoğlu είχε συνομιλίες τόσο με τον Αντιπρόεδρο, Joe Biden, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών, John Kerry, κατά τη διάρκεια των οποίων εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό, καθώς και την αμέριστη στήριξή του και βοήθεια της Τουρκίας στον αγώνα των ΗΠΑ εναντίον της τρομοκρατίας.


Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.