Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ερντογάν: Η Τουρκία δεν παίρνει κατευθυντήριες γραμμές από το εξωτερικό

«Κανείς δεν πρέπει να παρανοεί την υπομονή, την ανεκτικότητα ή τη φιλία μας. Η Τουρκία δεν είναι αποδιοπομπαίος τράγος κανενός. Κανείς δεν μπορεί να τολμά να αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας ή να 'βάζει τη μύτη του' στο νομοθετικό, το δικαστικό ή το διοικητικό της σύστημα». Με αυτό τον τρόπο «απάντησε» ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ σε σχόλια Αμερικανού διπλωμάτη στην Άγκυρα για το τουρκικό δικαστικό σύστημα.
«Η Τουρκία δεν είναι μία χώρα που παίρνει κατευθυντήριες στην εξωτερική της πολιτική από το εξωτερικό» υπογράμμισε ο κ. Ερντογάν, μιλώντας σε συνάντηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου ηγείται, αν και δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα Φράνσις Ρικιαρντόνε, τα σχόλια του οποίου έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους κόλπους της τουρκικής κυβέρνησης.
Σε σχόλιά του, σε συνάντηση που είχε με επικεφαλής τουρκικών μέσων ενημέρωσης με έδρα την Άγκυρα, στις 5 Φεβρουαρίου, ο Αμερικανός διπλωμάτης είχε πει πως νομοθέτες, στρατιωτικοί ηγέτες και φοιτητές βρίσκονται στη φυλακή για μεγάλη χρονική περίοδο, στην Τουρκία, με ασαφείς, όπως ανέφερε, κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Μηνύματα τα οποία προσβάλλουν τον συγγραφέα του άρθρου, υβριστικά μηνύματα ή μηνύματα εκτός θέματος θα διαγράφονται. Προτιμήστε την ελληνική γλώσσα αντί για greeklish.